O doctoriță din China s-a lăsat injectată cu un vaccin pentru coronavirus netestat

Ultima actualizare: 06-03-2020 10:00
Medic
Ambar Sachelaridi

Un cunoscut medic din China s-a lăsat injectată cu un vaccin împotriva coroanvirusului netestat până acum, pentru a-și dovedi loialitatea față de partidul comunist chinez, relatează Express.co.uk.

Oamenii de știință din China încearcă cu disperare să găsească un antidot pentru Covid-19, iar odată ce reușesc să producă un vaccin, acesta trebuie să treacă o serie de teste, întâi pe animale și apoi pe oameni.

De regulă, acest proces durează luni în șir, însă doctorița Chen Wei a sărit câțiva pași și a testat noul vaccin chiar pe ea și pe șase dintre colegii săi.

Cunoscutul epidemiolog chinez Chen Wei a fost trimisăde guvernul de la Beijing, la mijlocul lunii ianuarie, la Wuhan, focarul epidemiei de coronavirus, pentru a opri răspândirea bolii.

Partidul Comunist chinez a vrut să arate prin această mișcare că autoritățile se mișcă pe cât de repede posibil pentru a crea un vaccin care să oprească coronavirusul.

Mai multe imagini din timpul evenimentului au fost postate pe contul de pe platforma de socializare chineză Weibo al armatei. Între timp, însă, postările au fost șterse.

„Facem tot ce putem pentru a produce vaccinul.Trebuie să luptăm pentru a aduce vaccinul în spitale și să oferim suport tehnic pentru a câștiga această bătălie”, a declarat Chen pentru televiziunea de stat din China.

Chen Wei a devenit cunoscută pentru că a fost printre primii cercetători care au reușit să producă un vaccin împotriva Ebola, în 2014 și a avut un rol important în combaterea epidemiei SARS, la începutul anilor 2000.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO