O bitanică a primit despăgubiri de peste 75.000 de lire după o naștere traumatizantă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 06 Noiembrie 2018 21:24
Categorie: Internaţional
maternitate

O femeie din Marea Britanie care a rămas traumatizată în urma naşterii dificile a fiicei sale a primit despăgubiri de peste 75.000 de lire sterline din partea unei judecătoare de la Înalta Curte din Londra, relatează marţi Press Association.

Femeia în cauză, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a suferit de o afecţiune psihică după ce a născut-o pe fiica ei, în 2012, la Medway Maritime Hospital din Gillingham, un oraş din comitatul Kent, relatează Agerpres.

Bebeluşul a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, iar Medway NHS Foundation Trust, care administrează spitalul, a recunoscut vinovăţia medicilor din acea clinică, admiţând că afecţiunea fetiţei a fost provocată de o întârziere a naşterii.

Însă administratorii spitalului au respins afirmaţia mamei potrivit căreia evenimentele ce au marcat naşterea fiicei sale au fost atât de devastatoare, încât au făcut-o să sufere de o maladie mintală care se manifestă şi în prezent.

Cu toate acestea, în urma unui proces la Înalta Curte din Londra, judecătoarea Justice Whipple a spus că anxietatea şi depresia mamei au reprezentat o reacţie la experienţa prin care ea a trecut în timpul şi după naşterea fiicei sale şi o reacţie la diagnosticarea ulterioară a bebeluşului cu paralizie cerebrală.

Judecătoarea Whipple a spus că femeia, care are în jurul vârstei de 30 de ani, s-a simţit "amorţită şi copleşită" imediat după venirea pe lume a fiicei sale atunci când a înţeles că starea de sănătate a acesteia era foarte precară.

Ea nu şi-a văzut fiica până în dimineaţa zilei următoare şi s-a simţit "cu inima zdrobită", întrucât bebeluşul se afla într-un sac din plastic, nu se mişca şi era înconjurat de tuburi.

În zilele de după naştere, mama a fost "devastată" când a aflat că fiica ei avea doar 50% şanse de supravieţuire şi a suferit apoi o nouă "recidivă", după ce a descoperit dimensiunea afecţiunii cerebrale a bebeluşului.

Judecătoarea a ascultat mărturiile depuse de reclamantă, soţul ei şi sora ei, care au spus că femeia întâmpină dificultăţi serioase atunci când trebuie să îşi părăsească locuinţa, este incapabilă să muncească şi "fuge de acasă" atunci când nu mai poate să facă faţă stresului cauzat de afecţiunea ei psihică.

Justice Whipple a decis ca tânăra mamă să primească despăgubiri totale de 76.183 de lire sterline, ce includ compensaţii pentru pierderea veniturilor sale lunare şi cheltuielile ocazionate de şedinţele de terapie.

Aceeaşi judecătoare a spus că daunele ce vor fi acordate pentru situaţia în care se află fiica reclamantei vor fi stabilite la o dată ulterioară.

maternitate Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

O fetiță de 10 ani a născut un băiețel perfect sănătos. Micuța a fost victima unui viol
O fetiță de 10 ani a născut un băiețel perfect sănătos. Micuța a fost victima unui viol
VIDEO PROTVPLUS.RO
Prințul Philip
Revolta uneia din femeile rănite în accidentul produs de prințul Philip
Prinţul Philip, avertizat de poliţie după ce a condus fără centură la 2 zile după accident
Lupte de stradă în Atena. Manifestanți cu cagule au încercat să intre în Parlament
SUA au trimis un distrugător în Marea Neagră pentru ”sprijinul aliaților”. Răspunsul Rusiei
Amendă uriașă pentru părinții care scot copiii de la școală mai devreme pentru vacanțe
Un bărbat și-a riscat viața să ajute o șoferiță blocată pe calea ferată. Imagini șocante
julen
Prima imagine cu copilul căzut de 8 zile într-un puț, în Spania. Ce indicii au salvatorii
Un bărbat a fost pus sub acuzare pentru folosirea unei drone deasupra aeroportului Heathrow
Cel mai bătrân om din lume a murit în somn. Câți ani avea japonezul
Panică într-un avion care zbura spre Dubai. Pasagerii acuzau că se sufocă: ”Se făcuse verde”
”Afacerea” ilegală pusă în practică de o studentă. Ce a făcut cu zeci de cai
Caii au fost de partea legii. Cum a fost prins de polițiști un suspect fugar