O biserica protestanta din Berlin a tinut o slujba cu tema Star Wars. Predica tinuta de preoti cu sabii laser in mana


Ultimul update: Miercuri 23 Decembrie 2015 07:19
Data publicarii: Duminica 20 Decembrie 2015 19:18
Categorie: Stiri externe

O biserica protestanta din Berlin a tinut o slujba duminicala cu tema Razboiul stelelor, cu doi pastori agitand replicile unor sabii laser si credinciosi deghizati in eroi din aceasta odisee galactica.

De altfel, cel mai recent episod, Trezirea Fortei, naste pasiuni puternice. Intr-un cinematograf din Holywood, un spectator a racnit de disperare cand, din cauza unei defectiuni tehnice, au fost "sarite" vreo 20 de minute din film.

Pastorii de la biserica luterana a Sionului dintr-un cartier berlinez au incercat sa interpreteze la orga tema muzicala din Razboiul stelelor. Apoi au tinut slujba despre lupta dintre bine si rau, recurgand la o recuzita insolita ce amintea de sabiile laser din Trezirea fortei. Cu cat vorbim mai mult despre film, cu atat descoperim mai multe trimiteri la traditia crestina, a explicat unul dintre pastori.

Daca pastorii germani au propovaduit rabdarea si toleranta, mesajul lor n-a ajuns pana in America. Acesta a fost strigatul de disperare al unui fan, intr-un cinematograf din Hollywood, filmat de un coleg spectator, la fel de dezamagit, chiar daca mult mai tacut. Proiectia s-a intrerupt la mijloc din cauza unei defectiuni tehnice. Ca si cand nu era de ajuns, filmul nu a fost reluat din acelasi punct.

Ca sa mai spele din rusine, responsabili cinematografului au decis sa dea banii inapoi pe bilete si vouchere pentru cei care au acceptat sa vada filmul in alta zi.

Sunt multi cinefili patimasi, dar nu ca fanii Razboiului Stelelor! Niste australieni s-au casatorit in fata Chinese Theater din Holywood, unde au asteptat la coada 12 zile ca sa vada ''Trezirea Fortei''. In timp ce mirele era coplesit de emotii - cu toate ca este un pompier calit in incendii - aleasa lui, sofer de camion, a fost condusa la altarul improvizat chiar de Darth Vader.

Cel care i-a binecuvantat purta straie de cavaler, jedi. Martori au fost, printre altii, R2-D2 si Chewbacca.

Pentru primul weekend de difuzare, incasarile aduse de Trezirea Fortei, doar in America de Nord, s-ar putea situatia in jurul sumei record de 220 de milioane de dolari. Insa premiera a avut si consecinte neasteptate - pentru o parodie a Razboiului stelelor, destinata exclusiv adultilor, vanzarile de DVD-uri au crescut cu 500 la suta.

Recordurile doborate de
Recordurile doborate de "Razboiul Stelelor: Trezirea fortei" in 24 de ore de la lansare. Filmul, proiectat si la Casa Alba
VIDEO PROTVPLUS.RO
Rhiann Keys
Cum a reușit o instructoare de pilates să fure 40.000 de euro de la clienți. Ce a cumpărat
UE ar putea avea un nou mecanism de primire a refugiaţilor, stabilit de Germania şi Franţa
Imagini din interiorul celui mai amenințat trib. Pericolele ascunse în pădurea amazoniană
Cum a fost surprinsă o tânără într-o filmare transmisă Live. Utlizatorii au văzut totul
Londra vrea "misiune europeană de protecţie" în Golf. Iranul, acuzat de "piraterie"
Clipe de coșmar pentru două turiste, pe o populară plajă din Mallorca
inundatii in India
Peste 650 de morţi din caza ploilor din sudul Asiei. Fulgerele au ucis zeci de persoane
Premieră în Marea Britanie. Cine a ajuns la conducerea Partidului Liberal-Democrat
Motivul pentru care Putin l-a făcut cetăţean rus pe directorul unei mari companii din SUA
Românul care a ajuns primar în Germania, pus sub protecţia poliţiei. Cine l-a ameninţat
Motivul neașteptat pentru care 3 adolescenți au împins o mașină avariată, 8 kilometri
Val de decese, în Costa Rica. Ingredientul periculos care le-a adus moartea