O bătrână a rămas fără pensie după ce statul a declarat-o moartă din greșeală

Ultima actualizare: 11-11-2019 18:09
Sherry Ellis
abc13.com

O bătrână din Texas s-a trezit cu cardul anulat și pensia retrasă după ce autoritățile au declarat-o moartă, din greșeală.

Sherry Ellis, 73 de ani, și-a dat seama că ceva este în neregulă după ce în urmă cu două săptămân a mers la farmacie să își cumpere medicamente, însă nu a putut să plătească deoarece cardul i-a fost refuzat. Femeia spune că era imposibil ca problemele să fie la cardul ei, doarece și-l luase în urmă cu doar trei luni, potrivit abc13

După ce a mers la bancă și a dat mai multe telefoane, Sherry Ellis a descoperit că a fost declarată moartă de către autoritățile americane.

"Cardul meu este refuzat peste tot, nu pot să cumpăr benzină, nu am bani de mâncare, nu pot să fac nimic. Nu știu de câtă vreme am fost declarată moartă", spune femeia.

În urma acestei greșeli, Elis a rămas fără pensie și asigurare medicală, până când autoritățile vor repara situația.

Potrivit statisticilor Administrației de Securitate Socială aproape 1.000 de persoane sunt declerate decedate în mod eronat și au probleme. 

Femeia a rămas fără bani de medicamente, în condițiile în care rețeta ei o costă 1.400 de dolari pe lună fără asigurare
medicală.

După mai multe eforturi, Sherry Ellis a primit o hârtie de la autorități, care atestă că este în viață, însă medicii și farmaciștii
spun că nu îi pot oferi medicamente compensate, pentru că încă apare ca decedată în sistem.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO