Numai in Australia: un avocat a trimis o citatie prin Facebook!

Ultima actualizare: 15-10-2012 00:45
facebook

Curtea Suprema din Australia a aprobat cererea unui avocat de a trimite o citatie prin reteaua sociala Facebook. Cererea inedita a fost motivata prin faptul ca mediile traditionale nu au functionat.


Avocatul Mark McCormack, al carui client imprumutase o suma de bani unui cuplu, a inaintat cererea Curtii Supreme pentru ca, a motivat el, citatiile trimise prin email sau prin posta nu au ajuns catre parati.

Desi cererea i-a fost aprobata, profilele celor doi au fost retrase de pe Facebook. Chiar si asa, avocatul a argumentat cererea si prin faptul ca voia sa demonstreze ca clientul sau a facut tot ce-i statea in putinta pentru a cita cuplul in cauza, insa a esuat.

El a spus ca nu intentioneaza sa trimita citatia prin intermediul altor retele sociale. "Aceasta e o situatie in care te simti confortabil cu ceea ce cunosti, iar eu am cont pe Facebook" a explicat McCormack.

In acest fel, Facebook a fost pusa pe aceeasi treapta cu mediile traditionale de a trimite citatiile. Cu toate acestea, curtea australiana s-a dovedit a fi destul de deschisa la nou, permitand trimiterea citatiilor prin email sau chiar prin sms, insa numai daca celelate metode au esuat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO