Noua rasturnare de situatie in cursa dintre Trump si Clinton pentru Casa Alba. Ce diferenta arata cel mai recent sondaj


Ultimul update: Marti 06 Septembrie 2016 07:15
Data publicarii: Sambata 03 Septembrie 2016 16:56
Categorie: Stiri externe
Donald Trump si Hillary Clinton

Candidatul republican la presedintia SUA Donald Trump a ajuns practic la egalitate cu candidata democrata Hillary Clinton, chiar cu un usor avans in cel mai recent sondaj de opinie Reuters/Ipsos, dat publicitatii vineri.

Sondajul, efectuat in perioada 26 august - 1 septembrie, il crediteaza pe Trump cu 40% din intentiile de vot, in timp ce Clinton are 39%. Din 25 august, Clinton a scazut continuu in preferintele alegatorilor americani, pana la pierderea avansului de 8% de care se bucura la un moment dat, noteaza agentia Reuters.

Studiul a fost efectuat in toate cele 50 de state americane, in limba engleza, pe un esantion de 1804 cetateni care au declarat ca probabil se vor prezenta la vot. Exista diferente semnificative intre sondaje, deoarece unele iau in considerare intreaga populatie cu drept de vot, in timp ce Reuters/Ipsos nu acopera absenteistii.

Mai mult, presedintele SUA nu este ales prin vot direct. Votul cetatenilor determina alegerea Colegiului Electoral, care reprezinta cele 50 de state proportional cu numarul lor de locuri in Congres. Un alt sondaj Reuters/Ipsos arata vineri ca Clinton putea conta pe 332 de voturi in colegiu, iar Trump pe 206, dar cifrele urmau sa fie revizuite.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO