Nouă înregistrare cu Igor Dodon: ”Acord secret” pentru ”federalizarea” Moldovei. Reacția sa


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 08:26
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 08:05
Categorie: Stiri externe

Igor Dodon a fost surprins într-o a treia înregistrare ”transmiţând indicaţii” despre un plan de federalizare a Republicii Moldova, care a fost difuzată de o televiziune controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc. 

 

O televiziune controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a difuzat încă o înregistrare - deja a treia din serie - prezentată ca o nouă "dovadă clară" că Igor Dodon a propus federalizarea Republicii Moldova și trebuie acuzat de "trădare de patrie".

De data aceasta, Plahotniuc lipseşte din cadru, dar discuţia se duce cu omul sau de încredere Serghei Iaralov. Iar Dodon pare că îi dictează un punct dintr-un eventual acord secret prin care i se oferă Tiraspolului un statut special în cadrul Republicii Moldova.

Dodon, pe înregistrare: ”Să facem eforturi comune pentru reintegrarea țării, conferind zonei transnistrene un statut special în cadrul Republicii Moldova.”

Dodon dezminte totul - susţine că propunerea de federalizare venea de fapt de la partidul democrat iar el - ştiind că este filmat - a interpretat un rol pentru a dejuca planurile democraţilor de a rămâne la putere.

Marți au depus jurământul şi ultimii trei miniștri din Guvernul condus de Maia Sandu. Apoi, premierul a luat parte la şedinţa Consiliului de securitate convocată de preşedintele Igor Dodon, pentru a discuta, în regim de urgenţă, situaţia complicată în care se află tara, după ce Curtea Constituţională - controlată de oamenii oligarhului Vlad Plahotniuc - a numit alt preşedinte, Pavel Filip, şi a declarat ilegitim guvernul rezultat în urma alegerilor din februarie.

Igor Dodon: "Decretul semnat de domnul Filip privind dizolvarea parlamentului și anunțarea alegerilor anticipate în data de 6 septembrie nu corespunde normei constituționle. De aceea, am semnat astăzi decretul de anulare a acestei decizii."

În Consiliul de Securitate s-a discutat şi despre "devalizarea sistemului bancar şi investigarea fraudelor bancare", după scandalul răsunător a celor peste un miliard de lei moldovenești furați de la bugetul de stat printr-o schemă elaborată la care au participat trei bănci.

Dodon susţine şi că partidul democrat al lui Plahotniuc "scote bani din ţară".

Igor Dodon: "Parvin informații că cei care au pierdut guvernarea și urmează în timp scurt să devină istorie, sau, o parte din ei opoziție parlamentară, în regim de urgență, scot mijloace bănești din Republica Moldova."

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Poziția oficială a României la criza din R.Moldova. Măsura luată de Igor Dodon
Igor Dodon a anulat decretele lui Pavel Filip: ”Au fost semnate contrar Constituţiei”
Criza din R. Moldova. Cinci mari state europene îşi declară susţinerea faţă de Parlament
VIDEO PROTVPLUS.RO