Nouă explozie a unui colet la un depozit FedEx din Texas

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
explozii austin
Pro TV

Explozie la un depozit FedEx, lângă San Antonio, în Texas. A sărit în aer un colet către Austin, rănind un angajat al companiei, relatează Reuters.

 

Panică în Texas

Locuitorii din oraşul american Austin trăiesc cu spaimă din cauza unui individ care plasează bombe. De la începutul lunii martie, patru dispozitive explozive artizanale au sărit în aer. Doi oameni au murit şi patru au fost răniţi în urma deflagraţiilor.

De la începutul lunii martie, patru dispozitive explozive au fost plantate în diferite cartiere ale oraşului Austin. În primele trei cazuri, suspectul a ascuns bombele în cutii. Acestea au fost lăsate în faţa uşilor unor case din cartiere locuite de persoane de culoare şi de hispanici.

Dispozitivele au explodat când cutiile au fost deschise. Un bărbat de 39 de ani şi un adolescent de 17 ani au murit în urma deflagraţiilor. Iar două femei au fost rănite.

Desi credeau că au de-a face cu un individ care îşi alege victimele pe criteriu de rasă, a avut loc al patrulea incident. De data aceasta, dispozitivul exploziv a fost plasat într-un cartier locuit de albi. A fost activat când pe acolo treceau doi tineri pe bicicletă. Amândoi au fost răniţi.

Christopher Combs, agent FBI: "Acest dispozitiv este mai sofisticat şi nu a vizat pe cineva anume. Ne îngrijorează foarte tare aceste dispozitive activate cu ajutorul unui fir de detonare, peste care ar putea să treacă şi un copil."

Incidentele i-au alertat pe localnici. Poliţia a primit peste 700 de apeluri cu informaţii despre colete suspecte, însă niciunul nu s-a dovedit a fi periculos. Chiar şi aşa, locuitorii au fost sfătuiţi să fie atenţi.

Steve Adler, primarul oraşului Austin "Le-am spus oamenilor să sune la 911 dacă văd ceva suspect. Să nu atingă nimic, doar să ne anunţe."

350 de agenţi FBI au fost trimişi în oraş ca să ajute poliţia locală. În plus, autorităţile au oferit o recompensă în valoare de 115.000 de dolari pentru informaţii care să ducă la identificarea vinovatului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO