Nokia+Microsoft. Doi giganti isi dau mana ca sa bata Apple si Google

Ultima actualizare: 14-10-2012 22:03
Seful Nokia, Stephen Elop,(st) si cel al Microsoft, Steve Ballmer

De acum incolo telefoanele Nokia vor avea instalat sistemul de operare Windows Phone al celor de la Microsoft. Cele doua corporatii au anuntat un parteneriat istoric, prin care incearca sa ajunga lideri de piata in domeniul smartphone-urilor.

Intr-o scrisoare deschisa, publicata pe site-ul Nokia,  apare anuntul ca Windows Phone 7 va deveni principalul sistem de operare de pe smartphone-urile companiei finlandeze. Astfel, resursele si expertiza din domeniul software pe care Mocrosoft le are se combina cu abilitatea si experienta celor de la Nokia de a produce telefoane.

Anuntul istoric a fost facut chiar de catre cei doi grei ai companiilor, CEO-ul Nokia, Stephen Elop si cel al Microsoft, Steve Ballmer. 

 

Reuters scrie ca Nokia si Microsoft isi dau mana ca sa concureze de la egal la egal cu Google si Apple pe o piata a smartphone-urilor in continua crestere.

Finlandezii incearca prin orice mijloace sa redevina lideri, dupa ce seful companiei isi facea zilele trecute o autocritica memorabila. Spunea atunci ca Nokia nu mai e ce a fost si ca este incredibil cum, la 4 ani dupa ce a fost lansat iPhone, compania pe care o conduce nu are inca un gadget care sa-i semene si cu care sa fie in competitie. Iata ca totul se dovedeste a fi parte a unei strategii de marketing.

Nokia si Microsoft isi unesc puterile ca sa dea oamenilor un ecosistem ale carui performante sa nu poata fi concurate. Este o cursa cu trei cai de acum in colo, a declarat Stephen Elop la Londra, aluturandu-se astfel companiilor Apple si Google in batalia pentru suprematie pe piata smartphone-urilor.

Cu toate acestea, investitorii nu au fost convinsi de anuntul noii strategii, iar actiunile Nokia au scazut cu mai mult de 11% in momentul in care finlandezii au anuntat ca anul acesta si urmatorul vor fi "de tranzitie" pentru a construi acest parteneriat.

Intelegerea marcheaza o iesire la suprafata a celor de la Microsoft pe piata telefoanelor mobile. Dupa ani intregi in care s-au batut cu disperare ca sa cucereasca o pozitie importanta in acest domeniu, iata ca acum au un vehicul "zdravan" cu care spera sa ajunga sus.

Planforma Windows Phone este recunoscuta de experti ca fiind una de top, dar pana acum nu a avut succes in randul consumatorilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO