Noi tratamente pentru cancer, diabet sau obezitate, descoperite in 2008

Dată publicare: 29-12-2008 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 03:15


Medicina a mai depasit cateva obstacole in acest an. In lupta cu boala, medicii au noi "arme", cum ar fi scannerul care detecteaza nodulii in stadiu incipient sau lichidul care inlocuieste fragmente de os.


Cercetatorii au incercat sa le dea sperante bolnavilor de cancer, diabet sau celor care sufera de pe urma kilogramelor in exces. 

In topul descoperirilor care au facut senzatie in medicina anul acesta este scannerul care detecteaza tumorile in stadiu incipient. Este un aparat sofisticat, care permite si monitorizarea rezultatelor obtinute dupa tratament.

O alta problema care si-a gasit solutia anul acesta este legata de fracturile provocate de tocurile foarte inalte, iar pentru cei care au suferit fracturi ale oaselor, cercetatorii britanici au creat un lichid care inlocuieste portiuni de os.

Considerata de multi boala secolului, obezitatea este si ea sub lupa specialistilor. Cei de la Institutul pentru Studii Alimentare din Marea Britanie au gasit o modalitate de a incetini procesele digestive.

Cercetatorii britanici sunt increzatori ca vor reusi sa obtina in laborator un medicament care sa topeasca surplusul de kilograme.


VIDEO PROTVPLUS.RO