Noi restricții în Bulgaria, în urma unui record zilnic de cazuri de Covid-19

Ultima actualizare: 10-07-2020 13:08

Nu doar România se confruntă cu o explozie de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele zile.

Bulgaria a anunţat joi un număr record de persoane infectate - 240, la 4.300 de teste făcute. Cele mai multe în Sofia şi în Plovdiv. Așa că autoritățile au impus restricții.

Cel mai rău este însă în continuare peste Ocean, unde virusul continuă să facă ravagii - în ţările dezvoltate, dar mai ales în cele sărace.

Record de îmbolnăviri în Bulgaria

 

Bulgaria a înregistrat joi 240 de cazuri noi de îmbolnăvire, fiind cea mai mare creștere într-o zi, de la începutul pandemiei.

Autoritățile au hotărât să aplice măsuri mai stricte și au limitat evenimentele sportive și adunările publice la 30 de persoane. Iar barurile de noapte vor avea voie să funcționeze doar în aer liber, la 50% din capacitate.

Dr. Angel Kunchev, Chief Health Inspector: „Mulţi oameni au fost amendaţi, inclusiv în centrul pietonal din Sofia, unde am văzut că angajaţii unor restaurante faimoase nu poartă mască, ceea ce pentru mine e o încălcare flagrantă a legii. Da, vom face controale şi vom fi foarte stricţi. Şi, dacă vom descoperi nereguli, vom închide restaurantele.”

Pandemia, pe de parte de a fi sub control în America de Sud

 

Peste Ocean, pandemia este departe de a fi sub control. În Honduras, sistemul medical se apropie de colaps. În spitale nu mai sunt locuri, iar pacienții cu COVID-19 asteaptă în corturi sau sub cerul liber să se elibereze un pat în secțiile de terapie intensivă.

În Brazilia sunt peste 1,7 milioane de bolnavi și numărul deceselor se apropie de 70.000.

Bill Weir, CNN Correspondent: „Cel mai faimos pacient cu COVID-19 este preşedintele Jair Bolsonaro, aflat în convalescenţă. Acesta continuă să susţină medicamentul anti-malarie hidroxiclorochină şi-i încurajează pe tinerii brazilieni să nu se teamă, să iasă afară şi să revină la muncă pentru a porni economia. Bolsonaro s-a împotrivit unor proiecte legislative care ar fi oferit ajutoare în vreme de pandemie comunităţilor indigene din Brazilia.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO