Noi informații privind avionul care a survolat 7 state. Dispozitivul descoperit de autoritățile bulgare

Ultima actualizare: 12-06-2022 16:14
avion bulgaria - 7

Autoritățile bulgare continuă investigațiile privind avionul misterios care a survolat ilegat spațiul aerian al șapte state europene, inclusiv cel al României.

Avionul a fost examinat cu atenție de legiștii bulgari, care însă nu s-au găsit droguri, explozibili sau alte obiecte ilegale.

Anchetatorii au descoperit, în schimb, o cameră video pe antena aflată deasupra cabinei, care poate transmite imagini în timp real, prin intermediul unei cartele SIM, potrivit presei bulgare.

Când a fost găsit abandonat pe aeroportul de lângă Tărgoviște, cele două motoare ele avionului încă erau calde. Persoanele care se aflau la bord au reușit să scape și nu există încă informații privind identitatea acestora, sau unde s-ar putea afla.

Încă nu este clar care a fost motivul zborului ilegal din Lituania până în Bulgaria. Autoritățile bulgare au mai multe ipoteze, dar conform anchetei, care este în derulare, versiunea principală este că avionul a fost furat.

Aeronava i-a aparținut unui pilot de vânătoare lituanian care a vândut-o săptămâna trecută unor străini. Aceștia, crede fostul proprietar, ar putea fi ucraineni, bulgari sau chiar români. Interesant este că negocierile le-au purtat în limba rusă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO