Ninsori abundente în Statele Unite. Peste 800 zboruri au fost anulate

Ultima actualizare: 03-12-2019 14:02

Milioane de americani se luptă cu ninsorile şi nămeții pe ambele coaste ale Statelor Unite. Zăpada a depășit în unele regiuni din est jumătate de metru și au fost înregistrate o mulţime de accidente rutiere, cu numeroşi răniţi.

Mii de americani au rămas blocați cu orele pe aeroporturi după ce și cursele aeriene au avut întârzieri mari.

Ninsorile abundente i-au luat prin surprindere pe locuitorii de pe coasta de est a Statelor Unite, iar în statul New York a fost decretată stare de urgență, după ce omătul a depășit 50 de centimetri.

Nu au lipsit accidentele pe şosele. Mai multe persoane au fost rănite după ce un autobuz cu 30 de pasageri s-a ciocnit de un camion cu remorcă pe o autostradă din statul New York.

În Boston, Massachusetts, școlile au fost închise pentru că sunt așteptate noi ninsori, iar zăpada ar putea depăși 20 de centimetri.

Furtunile de zăpadă i-au determinat pe oficialii americani să facă un apel public şi să-i roage pe şoferi să-și lase mașinile acasă și să utilizeze transportul în comun.

Charlie Baker, Guvernatorul de Massachusetts: „Am avut câteva accidente grave în mai multe locuri din Massachusetts, în special în centrul și sudul statului Massachusetts iar acestea au, în mod cert, legătură cu situația drumurilor."

Nici transporturile aeriene nu au fost scutite de probleme. Aproape 800 de zboruri de pe aeroporturile situate în Estul Statelor Unite au fost anulate sau amânate.

În faţa atâtor probleme, americanii au dat năvală în magazine, în căutare de lopeţi pentru zăpadă.

Este iarnă grea până şi în însorita Californie. În regiunile muntoase ale statului de pe coasta de Vest a Americii stratul de zăpada a ajuns să măsoare un metru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO