Niciun ban public catre colosii auto americani, in lipsa unui plan viabil

Ultima actualizare: 07-10-2012 00:19

"Nu va dam bani, pana cand nu veniti cu un plan de salvare viabil!" Este mesajul transmis, fara menajamente, de Congresul american celor trei colosi auto din Statele Unite: Ford, General Motors si Chrysler.

Pana nu vedem un plan viabil, pana nu ne prezinta un plan, nu putem sa le dam banii.
Nancy Pelosi, presedintele Camerei Reprezentantilor
Constienti, totusi, ca risca sa fie blamati de intreaga natiune pentru ca nu au ridicat un deget ca sa salveze industria auto, congresmenii le-au dat celor trei companii un ragaz de 15 zile, pentru a pune la punct un proiect convingator.

Dupa zile de negocieri in van si dupa ce au fost audiati in comisiile din Senat si Camera Reprezentantilor, bosii de la General Motors, Ford si Chrysler au plecat cu mana goala.

"Am decis ca cea mai buna modalitate de a actiona este sa le dam companiilor auto un nou termen pentru a-si pleda cauza in fata Congresului si poporului american", declara Harry Reid, liderul majoritatii din Senat.

Adevarul este ca sefii celor trei mari constructori auto nici n-au stiut sa-si pledeze cauza. Congresmenii au considerat curata insolenta faptul ca acestia venisera sa ceara 25 de miliarde de dolari din banii publici la bordul unor avioane private.

"Ce ironie sa-ti inchipui cum avioane private luxoase vin la Washington si oamenii le intampina cu paine si sare", spunea Gary Ackerman, congresman.

Nu poti, asadar, sa nu te intrebi cam ce idee au despre economii niste companii in pragul falimentului, daca sefii se lafaie in avioane private.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO