Newsweek: O țară ar putea fi absorbită de Rusia. ”Suntem gata de unire!”


Ultimul update: Duminica 17 Februarie 2019 12:26
Data publicarii: Duminica 17 Februarie 2019 11:55
Categorie: Stiri externe
Aleksandr Lukaşenko, Vladimir Putin

Președintele Belarusului spune că țara sa este gata să se unească cu vechiul său aliat, Rusia, provocând noi îngrijorări celor care se tem că puterea de la Moscova vrea să absoarbă toți dictatorii est europeni.

Potrivit Newsweek, care citează Moscow Times, președintele Alexandr Lukașenko, care conduce acest fost stat sovietic încă de la crearea acestei funcții prezidențiale în 1994, a declarat vineri că poporul său este gata să se alăture Rusiei.

Lukașenko a făcut aceste declarații în a 3-a zi de discuții bilaterale cu președintele Vladimir Putin.

Până acum au existat doar zvonuri că Belarusul ar putea fi absorbit de Rusia lui Putin.

”Noi doi ne-am putea uni chiar de mâine, nicio problemă. Suntem gata să ne unim și să ne consolidăm eforturile, țările și popoarele imediat când suntem pregătiți”, a spus președintele Belarusului.

De altfel, recent, Vladimit Putin a încercat să definească, în viziunea sa, conceptul de stat indendent. El a apreciat vineri, în finalul întâlnirii sale cu omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko la Soci, că nu există state absolut independente în lume, informează agenţia de presă oficială rusă TASS, potrivit Agerpres.

Credeţi că vreuna din ţările europene doreşte ca rachete americane cu rază medie de acţiune să apară în Europa? Vă spun, nimeni nu vrea, dar stau şi tac”, a afirmat Vladimir Putin într-o conferinţă de presă, sugerând subordonarea statelor europene faţă de SUA.

Mandatul prezidențial al lui Vladimir Putin se termină în 2024, iar Constituția îi interzice să mai candideze, însă există speculații care spun că, dacă s-ar crea acest stat nou - rezultat în urma unirii Rusiei cu Belarus - Putin ar putea ”fenta” actualele prevederi constituționale, mai notează Newsweek.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Vladimir Putin a făcut flotări pe gheață la Soci. Lukaşenko l-a privit
O tânără arestată pentru prostituție în Rusia lansează acuzații la adresa lui Putin
Lukashenko i-a adus slănină și 4 saci cu cartofi lui Putin. Reacția liderului rus
FULLSCREEN
Newsweek: O țară ar putea fi absorbită de Rusia. ”Suntem gata de unire!”
  • /

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO