New York, fata in fata cu un fenomen cum nu s-a mai vazut de 81 de ani. IMAGINI SPECTACULOASE

Dată publicare: 31-10-2011 20:14
Dată actualizare: 24-08-2012 00:16


Americanii asteptau, duminica seara, spiridusi, vrajitoare si colindatori. Le-a batut, insa, la usi, vijelia, care le-a stricat toata dispozitia de Halloween.

Cel putin 8 oameni au murit si milioane au ramas in frig si bezna dupa o furtuna de zapada care a lovit coasta de est a Statelor Unite. Calatorii au dormit prin aeroporturi, pentru ca sute de curse aeriene au fost anulate.

New Yorkezii s-au pregatit frenetic pentru Halloween, nu pentru Craciun. Mama natura a nesocotit data din calendar si le-a trantit o ninsoare de tinut minte. In metropola americana n-a mai nins atat de consistent la sfarsit de octombrie de 81 de ani.

Stratul de zapada a fost suficient de mare pe toata Coasta de Est cat sa provoace haos in transporturi. Peste 4 milioane de camine au rams fara curent electric, din Maryland pana in Massachusetts. Iar autoritatile au avertizat ca sute de mii de oameni vor ramane pe intuneric in urmatoarele zile.

Plugurile au fost invinse si s-au produs zeci de accidente de circulatie pe soselele alunecoase. Zeci de curse aeriene au fost anulate, in special in Connecticut.

Un tren de calatori a ramas blocat 14 ore din cauza copacilor cazuti pe sine. Compania feroviara a inchiriat cateva autocare ca sa transporte pasagerii, dar acestea nu au reusit sa razbeasca pe drumurile inzapezite.

 

Tags: zapada, usa,


VIDEO PROTVPLUS.RO