"Nave-fantomă" din Coreea de Nord, găsite pe coastele Rusiei. Ce se întâmplă cu marinarii

Dată publicare: 30-08-2018 12:08
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


nava fantoma nord-coreeana

Cel puţin 12 vase de pescuit nord-coreene au fost găsite în ultima perioadă naufragiate pe coastele ruseşti, fără ca nimeni să mai fie viu la bord.

Potrivit Siberian Times, „navele-fantomă” nord-coreene naufragiază de obicei în apropiere de Vladivostok. Cel mai recent caz, datând din 28 august, este cel al unui mic vas de pescuit la bordul căruia poliţiştii ruşi au descoperit cadavrul unui bărbat, cu trăsături asiatice.

Pe 27 august, un iaht rusesc a descoperit un alt vas nord-coreean în apropierea insulei Stenin din Marea Japoniei.

„Nu am văzut pe nimeni la bord. Am strigat, dar nu ni s-a răspuns. Probabil un taifun a aruncat-o în apele noastre”, a declarat căpitanul iahtului.

În alte cazuri, pe vasele de pescuit s-au mai găsit doar haine şi plase. Unele dintre nave par să fi plutit luni de zile.

Explicaţia ar putea fi furtunile din zonă, care aruncă bărci şi nave mici de pescari pe coastele Rusiei. De obicei, nord-coreeni au echipament învechit şi nu pot face faţă unor furtuni mai puternice, astfel că îşi găsesc sfârşitul pe fundul mării, după care vasele naufragiază, uneori şi după luni zile în care plutesc în derivă.

Sunt foarte puţine cazurile în care astfel de situaţii sunt legate de o tentativă de dezertare, mai ales că autorităţile ruse îi trimit înapoi pe fugarii nord-coreeni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Siberian Times


VIDEO PROTVPLUS.RO