Nadia Savcenko, arestată la Kiev. Este acuzată că ar fi plănuit „un act terorist la scară largă”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Nadia Savcenko - Agerpres

Nadia Savcenko, parlamentar ucrainean și fost pilot, a fost arestată, joi, la Kiev, sub suspiciunea că ar fi plănuit o lovitură de stat.

Ea a fost reţinută în Parlament după ce politicienii au analizat dovezile împotriva sa şi au votat pentru ridicarea imunităţii sale, informează BBC News, citat de News.ro.

Procurorul-şef Yuriy Lutsenko le-a spus parlamentarilor că Savchenko ar fi plănuit „un act terorist la scară largă” în Kiev. El a acuzat-o că a ajuns la o înţelegere cu rebelii susţinuţi de Rusia pentru „a obţine armele necesare unui asemenea atac, mai ales mortiere de 120mm, arme de calibru mic, puşti şi grenade”.

Parlamentarii au vizionat un videoclip în care ea apare vorbind cu doi ofiţeri despre planurile sale de a ataca Parlamentul.

Pe de altă parte, Savcenko a zâmbit şi a râs la vizionarea videoclipului şi nu a pus la îndoială autenticitatea acestuia. Ea a spus că guvernul „corupt” al Ucrainei trebuie dat jos, dar a descris complotul ca fiind o „provocare”.

Ea a primit cel mai important premiu, Ordinul Stelei Aurii, după ce a fost eliberată dintr-o închisoare din Rusia în urma unui schimb de prizonieri.

În aprilie 2014, rebelii pro-Rusia au ocupat o mare parte din Donetsk şi Luhansk în estul Ucrainei iar apoi şi-au autoproclamat autonomia, sfidând guvernul de la Kiev.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO