Motivul pentru care vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 22:52
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 21:39
Categorie: Stiri externe
Octavian Ursu

Octavian Ursu, un politician german de origine română, este sprijinit de mai multe vedete de la Hollywood în încercarea sa de a obține un mandat ca primar al orașului Gorlitz, din Germania.

Octavian Ursu, reprezentantul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), candidează la primăria oraşului Gorlitz şi îl va înfrunta, duminică, în al doilea tur al alegerilor locale, pe fostul poliţist Sebastian Wippel, candidatul partidului Alternativa pentru Germania (AfD), considerat de extremă dreapta.

Octavian Ursu, un muzician care a plecat din România în 1990 pentru a cânta la trompetă într-un teatru local, este susținut în demersul său de vedete de la Hollywood, care se tem că oraşul ar putea fi condus de un politician de extremă-dreapta, informează Agerpres.

Orașul Gorlitz a fost în ultimii ani locul în care s-au filmat mai multe producții hollywoodiene. Străzile sale medievale pavate cu piatră cubică şi arhitectura sa art-nouveau au atras regizori de seamă, precum Wes Anderson şi Eli Roth, care au filmat mai multe producţii cinematografice.

 

Scrisoare deschisă către locuitorii orașului

 

Îngrijorat că reputaţia oraşului ar putea fi afectată iremediabil, producătorul Michael Simon de Normier, care a filmat în 2008 pelicula "The Reader" în acest oraş, a publicat o scrisoare deschisă în care se adresează locuitorilor din Gorlitz şi îi avertizează în legătură cu aceste riscuri.

"Nu cedaţi în faţa urii şi a xenofobiei", a scris el în acea scrisoare, semnată, printre alţii, şi de Stephen Daldry, regizorul filmului "The Reader", actorul Tom Wlaschiha - cunoscut din serialul "Game of Thrones" - şi actriţa Jana Pallaske - cunoscută din lungmetrajul "Inglorious Basterds".

 

Ce șanse are Octavian Ursu
 

Procentul de 36% cu care Sebastian Wippel a câştigat primul tur al alegerilor reflectă scorul foarte bun obţinut de AfD în cea mai mare parte din fosta Germanie de Est, unde investiţiile de miliarde de euro nu au reuşit să contrabalanseze declinul populaţiei şi rata ridicată a şomajului.

"Aici nu este vorba doar despre AfD sau CDU. Vrem să avem o societate deschisă în acest oraş? Sau vrem să ne izolăm?", s-a întrebat politicianul de origine română.

CDU, partidul cancelarului Angela Merkel, a deţinut puterea în acest oraş timp de aproape trei decenii, însă mulţi cetăţeni sunt de părere că această perioadă de dominaţie politică este suficientă.

"Cetăţenii au ajuns în punctul în care îşi spun: nu, avem nevoie de o schimbare", a declarat Hajo, un locuitor din Gorlitz care a refuzat să îşi dezvăluie numele de familie, insistând asupra experienţei lui Sebastian Wippel în administraţie, în comparaţie cu pregătirea de muzician a lui Octavian Ursu.

Octavian Ursu se află la şase procente în urma lui Sebastian Wippel după primul tur de scrutin, dar, cu ajutorul alegătorilor care sunt adeseori greu de convins şi care i-au sprijinit în trecut pe candidaţii de extrema stângă, ar putea să răstoarne pronosticurile şi să îl învingă pe candidatul AfD.

"Ciumă sau holeră" - aşa a descris Rosemarie Trankel, o altă locuitoare din Gorlitz, alegerea pe care va trebui să o facă la scrutinul de duminică.

Poate că frumuseţea oraşului Gorlitz a atras în localitate multe staruri de la Hollywood - Ralph Fiennes şi Jude Law au locuit mai multe luni în acest oraş în timp ce filmau pentru "The Grand Budapest Hotel" -, însă intervenţiile vedetelor din industria cinematografică sunt eronate, a declarat Sebastian Wippel.

"Dacă există cineva care afectează reputaţia oraşului Gorlitz, atunci este vorba despre aceia care au încurajat Hollywoodul să vorbească atât de nerespectuos despre noi", a scris fostul poliţist pe site-ul lui. El a adăugat, totuşi, că orice vedetă de cinema care va veni în vizită va fi bine primită în oraş şi va fi liberă să vină să servească o cafea în biroul Primăriei după aceste alegeri.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Incidentul din Golful Oman. SUA acuză Iranul pentru „atacul flagrant”
Armata Rusiei ia măsuri după ce Trump a anunțat că trimite soldați americani în Polonia
Scandal imens provocat de ultimele declarații ale lui Trump. O senatoare cere destituirea lui
FULLSCREEN
Motivul pentru care vedete de la Hollywood sprijină un român să devină primar în Germania
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO