Motivul pentru care unii piloți sunt nevoiți să mintă. De ce nu pot spune unde aterizează


Ultimul update: Sambata 23 Martie 2019 13:25
Data publicarii: Sambata 23 Martie 2019 13:14
Categorie: Stiri externe
Motivul pentru care unii piloți sunt nevoiți să mintă

Misterul dispariției unui avion a zguduit lumea aviației, iar minciunile din cabina de pilotaj l-au adâncit și mai mult.

Jeziel Barbosa de Moura efectua un zbor de rutină deasupra pădurii tropicale a Amazonului, iar la un moment dat și-a dat seama că a apărut o problemă, potrivit BBC

Pilotul avea șapte pasageri la bord  și s-a sfătuit cu un alt pilot, care îi era și prieten bun, unde ar putea să efectueze o aterizare de urgență.

„Se pare că am pierdut un cilindru. Uleiul se scurge pe parbriz. O să ateriz la Independencia”, a spus Jeziel. Însă planul nu se potrivea cu sfaturile prietenului său, care l-a sfătuit să aterizeze pe apă. „Nu mai există pistă de aterizare acolo. A fost abandonată acum 15 ani”, a spus acesta.

Însă Jeziel nu mai putea ține cont de sfaturile prietenului lui și a decis că singura calea de a salva viețile pasagerilor este să aterizeze la Independencia.

Dar nici condițiile meteo nu l-au ajutat foarte mult pe Jeziel, care a avut parte de o furtună puternică și de vizibilitate scăzută. Astfel, aparatul de zbor și toți cei aflați la bord au dispărut în junglă.

Au trecut trei ani de atunci, însă nimeni nu a mai aflat nimic despre acest caz.

La două zile după apelul de urgență al lui Jeziel către Paulo, forțele aeriene braziliene au început o căutare care a implicat 128 de ore de zbor folosind avioane de salvare. Dar căutările au fost suspendate, după două săptămâni fără rezultat.

Însă un oficial al statului Amapa spune că acest lucru reprezintă un eșec guvernamental mult mai grav decât lipsa controlului traficului aerian în Amazon și în alte părți îndepărtate ale Braziliei.

Multe piste de aterizare care deservesc comunităților indigene din Amazon nu sunt înregistrate, pentru că nu respectă standardele de siguranță.

Astfel, pentru a asigura transportul pentru comunitățile izolate, piloții sunt obligați să prezinte planuri false, dând un punct de plecare sau destinație incorectă.

„Un sistem de reglementare care le impune piloților să falsifice planurile de zbor sau să mintă este inadmisibil.Într-o astfel de regiune izolată, nu puteți doar să refuzați accesul persoanelor la călătorie”, a declarat Adrian Young, consultant pentru aviație din Olanda.

Majoritatea piloților se tem să vorbească deschis despre această situație, de teamă că licențele lor ar putea fi anulate.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

Tags: avion, amazon, piloti,

VIDEO PROTVPLUS.RO