Motivul pentru care un bărbat șofează la 99 de ani. Care e regula sa de aur


Ultimul update: Duminica 07 Aprilie 2019 11:38
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2019 10:46
Categorie: Stiri externe

La 99 de ani, un bunic se mândrește că este cel mai vârstnic șofer din Croația. Deși aproape centenar, și-a reînnoit permisul de conducere în ianuarie. Și are dreptul să conducă o mașină pe drumurile publice până în 2020.

La 99 de ani, Anton Gregorici din oraşul Rabac din Croaţia „gustă" aproape zilnic din plăcerea șofatului. Nu apăsă prea tare pedala de acceleraţie, dar nici nu doarme la volan, spun cei care îl cunosc. Însă îl deranjează, ba chiar îl revoltă, când unii se miră cum de mai conduce la această vârstă şi fac uneori comentarii răutăcioase.

Anton Toni Gregoric, șofer: „Când oamenii mă văd la volan spun adesea: „Uite și la moșul ăsta. A trecut de 90 de ani și încă conduce". Asta mă cam deranjează. Nu aș ieși cu mașina pe stradă dacă aș simți că nu pot să conduc cum trebuie. În niciun caz nu m-aș urca la volan. Simt că pot conduce bine. Dacă vor, să-mi trimită un instructor auto, să se urce cu mine în mașină și o să vadă că mă descurc bine. Nicio problemă."

Are permis de la 40 de ani

 

Bărbatul a obţinut permisul când avea 40 de ani şi nu a fost niciodată implicat într-un accident rutier. Şi spune că nu are nevoie de ochelari de vedere când conduce. Ba mai mult, susţine că nu trebuie să se sprijine în baston când merge pe jos.

„E important pentru mine să mă duc la doctor și să fac controale de sănătate. Am grijă de mine."

Cel mai vârstnic şofer din Croaţia are câteva sfaturi pentru conducătorii auto.

„Respectați regulile de circulație, nu vă urcați la volan dacă ați băut. Prudența e regula de aur, lăsați telefonul deoparte, concentrați-vă doar la condus. Respectați-i pe ceilalți de pe șosea... Atât."

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Motivul pentru care un bărbat șofează la 99 de ani. Care e regula sa de aur
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO