Motivul pentru care peste 80 de tigri salvaţi dintr-un templu budist au murit

Ultima actualizare: 15-09-2019 13:19
Motivul pentru care peste 80 de tigrii salvaţi dintr-un templu budist au murit
Getty

Peste jumătate dintre tigrii pe care autorităţile thailandeze i-au confiscat în 2016 de la un Templu al Tigrilor au murit din cauza unei boli virale.

Templul budist, situat la vest de capitala Bangkok, era o cunoscută destinaţie turistică unde vizitatorii îşi făceau selfie-uri cu animalele şi hrăneau puii cu biberonul, până când, în 2016, autorităţile au confiscat circa 150 de tigri, în urma presiunilor privind traficul cu animalele sălbatice.

Animalele confiscate au fost transferate în două sanctuare dedicate vieţii sălbatice, aflate în grija statului, însă în curând a devenit evident că acestea erau în pericol să se infecteze cu virusul distemper canin, a declarat un responsabil din cadrul Departamentului pentru parcuri naţionale şi viaţă sălbatică, potrivit Agerpres.

"Când am luat tigrii, am observat că nu aveau o imunitate bună din cauza consangvinizării. I-am tratat pe măsură ce au apărut simptomele", a precizat Prakit Vongsrivattanakul pentru postul public MCOT în weekend.

Responsabilul nu a oferit şi o cifră pentru numărul de tigri decedaţi, însă televiziunea publică PBS a relatat că 86 dintre cei 147 de tigri salvaţi au murit.

Templul se promovase de mai mulţi ani ca un sanctuar dedicat vieţii sălbatice, însă, într-un final, responsabilii săi au fost cercetaţi, fiind suspectaţi de legături cu traficanţii de animale.

Activiştii pentru drepturile animalelor i-au acuzat pe călugării templului de creşterea ilegală de tigri, în timp ce unii vizitatori au povestit că animalele păreau drogate. Călugării au negat aceste acuzaţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO