Motivul pentru care într-un oraş a fost aleasă primar capra. Ce atribuţii va avea animalul


Ultimul update: Duminica 10 Martie 2019 09:01
Data publicarii: Duminica 10 Martie 2019 08:02
Categorie: Stiri externe

Lincoln, o capră nubiană de 3 ani, a fos aleasă primar într-un orășel din statul american Vermont, cu vreo 2.500 de suflete.

Alegătorii i-au încredințat un mandat de un an, timp în care va avea mai multe apariții publice. Deocamdată, însă, proaspătul edil șef nu a putut fi contactat pentru comentarii..

Capra Lincoln a câştigat aceste alegeri speciale învingandu-l pe căţelul Sammie cu 13 voturi la 10.

Orășelul Fair Haven nu are un primar ... uman. Dar există un administrator public al orașului și un consiliu local. De ceva vreme, însă, e organizat un scrutin special... Şi simbolic. "La început a fost o acţiune pentru strângere de fonduri, voiam să reamenajăm terenul de joacă din spatele şcolii" - explică administratorul public, Joe Gunter. "Dar s-a transformat într-o mică lecţie civică pentru copii: Haideţi să votaţi! Implicaţi-vă în treburile oraşului!

Nimeni nu-i va cere caprei primar să conducă şedinţe sau să semneze hotărâri de consiliu local. Însă, Lincoln urmează să participe la o serie de evenimente publice, în mandatul său de un an.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO