Momentul in care un tren s-a izbit in gara din Argentina de tampoanele de franare

argentina

Autoritatile din Argentina au facut publice imaginile surprinse in momentul in care un trenul s-a izbit cu putere de tampoanele de franare de la capatul liniei de cale ferata in gara Once din Buenos Aires.

"Nouazeci si noua de persoane au primit ingrijiri la spitale din Buenos Aires", a anuntat serviciul de sanatate din capitala argentiniana.

Majoritatea s-au putut intoarce acasa si, chiar daca unele au ramas sub observatie, "nimeni nu este in stare grava si nici nu are nevoie de terapie intensiva", a declarat sefa serviciului, Graciela Reybaud.

Accidentul de sambata s-a produs in aceeasi gara si la acelasi peron unde un tren s-a izbit violent de tampoanele de oprire de la capatul liniei de cale ferata la 22 februarie 2012, provocand moartea a 51 de persoane si ranirea altor 700.

Cauzele accidentului de sambata nu au fost inca stabilite.

Citește și
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie

Ministrul Transporturilor, Florencio Randazzo, a exclus o defectiune a sistemului de franare. "Trenul a trecut prin toate controalele tehnice fara observatii si a fost supus unei revizii complete marti", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit lui, trenul a intrat in gara cu o viteza mai mare decat limita autorizata, in timp ce opririle precedente s-au desfasurat normal.

Mecanicul a fost supus unui control de alcoolemie de rutina la intrarea in serviciu, care s-a dovedit insa negativ, si nu a semnalat nicio defectiune inaintea accidentului, a adaugat ministrul.

Potrivit unor surse judiciare, politia a recuperat hard diskul computerului de bord al trenului, care pare avariat si va incerca sa recupereze continutul.

Mai multe vagoane si-au incheiat cursa pe peron, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune C5N.

Trenurile de pe aceasta linie sunt in general pline in cursul saptamanii, dar vagoanele erau pe jumatate goale in prima zi a weekendului, au dezvaluit martorii oculari.

Calatorii l-au atacat pe mecanic: "Oamenii au aruncat cu pietre in el, numindu-l asasin. El era intins pe jos, dar constient", potrivit unui martor ocular, si a fost luat de pompieri, apoi plasat in arest preventiv la spital.

Potrivit acestui pasager care se afla in cel de-al treilea vagon, Julio, "trenul a franat greu de la ultimele doua statii".

Liniile ferate din Argentina au fost privatizate in anii 1990, in timpul presedintiei lui Carlon Menem, ceea ce a condus la inchiderea a zeci de gari si linii in toata tara.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Citește și...
Aliat pentru Ungaria. Încă o țară blochează intrarea Ucrainei în NATO.
Aliat pentru Ungaria. Încă o țară blochează intrarea Ucrainei în NATO. "Nu va adera cât timp sunt eu în funcţie"

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a declarat, duminică, că va bloca aderarea Ucrainei la NATO atâta timp cât va fi şeful guvernului ţării. O poziție similară are și Ungaria. 

Primele urări de „La mulți ani” pentru Vladimir Putin. Cine sunt „soldații de rând” care l-au ridicat în slăvi pe „țar”
Primele urări de „La mulți ani” pentru Vladimir Putin. Cine sunt „soldații de rând” care l-au ridicat în slăvi pe „țar”

"Dumnezeu să îl aibă în a sa pază pe ţar!" este una dintre primele urări publice de ziua preşedintelui rus Vladimir Putin, care împlineşte luni 72 de ani şi care a fost liderul Rusiei timp de aproape un sfert de secol.

Macron îi transmite lui Netanyahu că „este vremea pentru un armistiţiu în Gaza şi Liban”
Macron îi transmite lui Netanyahu că „este vremea pentru un armistiţiu în Gaza şi Liban”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a reafirmat în timpul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu "angajamentul de neclintit" al Franţei pentru țara sa, dar a insistat asupra urgenţei unui armistiţiu în Gaza şi în Liban.

Recomandări
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie

Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.  

BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia.
Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia. "Înseamnă că are o viziune diferită"

Candidatul independent la președinție, Mircea Geoană, și-a lansat, duminică, programul politic și a vorbit despre planurile și speranțele pentru țară. A răspuns și acuzațiilor despre legăturile, cu Rusia.