Momentul în care un criminal este dus în fața plutonului de execuție în China. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 27 Septembrie 2018 14:38
Categorie: Stiri externe
EXECUTIE CHINA

Autorităţile chineze au executat joi un bărbat care a ucis nouă elevi într-un atac cu cuţitul la o şcoală generală în aprilie.

Sute de săteni s-au adunat să privească cum criminalul este dus la locul execuției unde a fost împușcat de un pluton, relatează Daily News. Sina News a publicat o înregistrare cu momentul în care condamnatul este dus în fața plutonului de execuție.

Zhao Zewei, în vârstă de 28 de ani, a fost executat în districtul Mizhi, provincia Shaanxi, potrivit China News.

Bărbatul fusese găsit vinovat de "omucidere intenţionată" şi nu a făcut apel la verdictul său. Execuţia lui a fost aprobată de Curtea Supremă.

Autorităţile au declarat că bărbatul i-a atacat pe elevi în faţa unei şcoli din districtul Mizhi în China centrală pe 27 aprilie, făcând nouă morţi. Victimele aveau vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Instanţa a constatat că el era nemulţumit de munca şi viaţa sa şi a decis să se răzbune pe elevi.

Potrivit unor informaţii anterioare, atacatorul le-a declarat autorităţilor că a fost agresat de colegii de clasă în timp ce frecventa aceeaşi şcoală generală şi că el îi "ura" pe ceilalţi elevi.

Cuţitele sunt cel mai frecvent utilizate în atacurile din China, unde deţinerea armelor este ilegală. În ţară au fost comise mai multe atacuri cu cuţitul în ultimii ani.

În februarie, o femeie a fost ucisă şi 12 persoane rănite într-un atac cu cuţitul la un centru comercial din Beijing, iar în iulie anul trecut, două persoane au fost omorâte şi nouă rănite într-un atac cu cuţitul la un magazin Walmart din sudul Chinei.

Execuția lui Zhao Zewei vine la o săptămână după ce o dădacă acuzată de incendiere a fost executată în estul țării. În urmă cu 3 luni doi traficanți de droguri au fost executați.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Daily Mail

Tags: china, executie, pluton,

VIDEO PROTVPLUS.RO