Momentul în care tornada multivortex distruge totul în calea ei. Mărturia unei femei

11-08-2019 09:35

Zeci de răniţi, case lăsate fără acoperişuri și maşini avariate: este bilanţul provizoriu în urma unei tornade care a lovit sudul Luxemburgului. Natura s-a dezlănțuit şi în Franţa, dar şi în Olanda.

Imaginile înfricoşătoare au fost filmate de la fereastra unui apartament din centrul oraşului Bascharage. Acolo, doua vârtejuri au fuzionat formând ceea ce meteorologii numesc o tornadă multivortex.

Arbori, stâlpi de iluminat, acoperişuri nu au rezistat în fața tornadei care a pornit din estul Franţei şi s-a năpustit apoi asupra părţii de sud a Luxemburgului.

În Petange, cel puţin 19 persoane au fost rănite şi o sută de case sunt de nelocuit acum.

Femeie: „A durat foarte mult timp. Eram la parter ca să închid geamul. Am fost nevoită să-mi folosesc toată forţa ca să închid fereastra. Şi apoi a început tornada. În câteva secunde totul era distrus. Acoperişul ajunsese în faţa uşii de la intrare. A fost ceva incredibil, de neînţeles."

În Amsterdam, nori negri au acoperit parcă dintr-odată cerul şi au început să se răsucească formând un vârtej ameninţător, în interiorul căruia viteza vântului a depăşit o sută de kilometri pe oră. Acesta a urmat cursul unui canal, chiar în partea centrală a oraşului.

Faptul că a rămas doar deasupra apei explică de ce a lăsat în urma doar pagube materiale nesemnificative. O ambarcaţiune a fost avariată şi un copac a căzut peste o pistă pentru biciclete.

În Franţa, două furtuni violente au măturat oraşul Toulouse şi sute de oameni au sunat la pomperi. Şuvoaiele care s-au format pe străzi au inundat pasaje şi subsolurile unor clădiri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO