Momentul în care o mamă îşi îmbrăţişează fiul pentru prima dată după 7 decenii

Dată publicare: 21-08-2018 08:37
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Au curs lacrimi de emoţie şi fericire în Coreea de Nord, unde rude despărţite de război s-au reîntâlnit. O mamă de 92 de ani şi-a strâns în braţe fiul pe care nu l-a mai văzut de la începutul anilor '50.

În total, 89 de sud-coreeni au trecut luni graniţa cu Nordul ca să-şi revadă copiii, fraţii ori nepoţii, de care au fost despărţiţi în timpul Războiului din Coreea, acum aproape 7 decenii.

Lee are 92 de ani şi îşi îmbrăţişează fiul pentru prima dată după 67 de ani în care au fost despărţiţi. Emoţiile sunt cu atât mai mari cu cât niciunul dintre ei nu ştia dacă celălalt mai este în viaţă.

S-au văzut ultima dată la începutul anilor '50, în timpul Războiului din Coreea, când bărbatul avea doar 4 ani. Lee a fugit în Coreea de Sud cu faţa ei în braţe. În haosul creat, s-a pierdut de soţul ei, care îl ţinea pe băiatul lor.

Înainte să pornească în călătoria spre Coreea de Nord, ca să-şi revadă fiul, nonagenara şi-a amintit că a plâns un an întreg după ce a fost separată de soţul şi de băieţelul ei.

Lee Keum-seom, mama: "Mi-ar plăcea să-mi îmbrăţişez fiul. Are peste 70 de ani acum. Când o să-l văd, o să-i spun pe nume - Sang-chol - şi o să-l îmbrăţişez."

Chiar asta a făcut. L-a îmbrăţişat pe fiul ei cu dor şi l-a ţinut de mână îndelung. Femeia a venit în Coreea de Nord însoţită de fata cu care a reuşit să scape şi care nu şi-a mai văzut fratele de când avea un an.

Scene similare s-au derulat la fiecare masă din hotelul care găzduieşte reuniunile, într-o staţiune din Muntele de Diamant.

Părinţi, copii şi fraţi îşi îmbrăţişează cu ochii în lacrimi rude pe care abia le recunosc. Îşi povestec unul altuia despre vieţile pe care le-au dus în condiţii dramatic diferite.

Asemenea reuniuni au loc atunci când relaţiile dintre Seul şi Phenian traversează o perioadă bună. Aceasta e prima din ultimii trei ani. 57.000 de familii din Coreea de Sud şi-au dorit să meargă în Nord, însă numai câteva au fost selectate.

După ce au aşteptat atâta amar de timp, familiile destrămate au răgaz doar 11 ore - de-a lungul a trei zile - să se îmbrăţişeze şi să depene amintiri. Apoi, miercuri, se vor întoarce fiecare acasă, ştiind că, cel mai probabil, a fost ultima dată când s-au văzut.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO