Momentul în care atacatorul din Manchester e arestat. Ce a transmis înainte de atac. VIDEO

01-01-2019 09:06


atac manchester, gara, politie,

Momentul în care atacatorul din noaptea de Anul Nou, din Manchester, a fost imobilizat de poliție a fost filmat de un martor.

Atacul cu cuţitul s-a produs luni în jurul orei locale 20.50. Un bărbat înarmat cu un ”cuțit lung”, a strigat Allah Akbar și atacat doi trecători și un polițist în gara Victoria din Manchester. Bărbatul a fost imobilizat repede de polițiști care au folosit  electroșocuri și spray cu piper, potrivit Daily Mail.

Poliţia britanică antiterorism investighează atacul din Manchester în cadrul căruia trei persoane, printre care şi un poliţist, au fost rănite a anunţat Greater Manchester Police.

Poliţia este însă deschisă şi la alte explicaţii, întrucât nu există informaţii care să sugereze o ameninţare mai amplă, a precizat poliţia din Manchester pe Twitter. Aceasta a precizat că un bărbat se află în custodia poliţiei şi că cei răniţi sunt într-o stare "gravă", dar care nu le ameninţă viaţa..

"Evenimentele din această seară i-au îngrijorat, lucru de înţeles, pe oameni, dar trebuie să subliniez că incidentul nu este în desfăşurare, un bărbat este în custodie şi în prezent nu există informaţii care să sugereze că există o ameninţare mai amplă în acest moment", a precizat comisarul şef adjunct Rob Potts într-un comunicat.

Poliţia a precizat că bărbatul reţinut va fi interogat "sub suspiciunea de tentativă de crimă".

Un martor citat de Reuters din Manchester a declarat că în staţia feroviară, de metrou şi de tramvai se aflau numeroşi poliţişti. Staţia a rămas închisă timp de mai multe ore după incident, deşi situaţia a fost calmă în zonă după atac.

Un producător al BBC care a fost martor al atacului a spus că agresorul avea un cuţit mare de bucătărie şi şi-a legat acţiunile de "bombardamente din alte ţări". 

"L-am auzit pe bărbat spunând: Atâta timp cât continuaţi să bombardaţi aceste ţări, asta se va întâmpla în continuare. A fost foarte, foarte înfricoşător", a spus producătorul, Sam Clack, pentru BBC 5. Tot acesta a precizat și că atacatorul a strigat ”Allah Akbar!”

Manchesterul a fost scena unui atac sinucigaş cu bombă în mai 2017, când 22 de oameni au murit în timp ce plecau de la concertul Arianei Grande.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO