Moment jenant pentru Boris Johnson. Premierul, luat la rost de oamenii afectați de inundații

Ultima actualizare: 15-11-2019 10:14

Copleşiţi de necazuri, britanicii ale căror case au fost inundate în ultimele zile, şi-au revărsat fără menajamente furia asupra premierului Boris Johnson.

Acesta venise în zona ca să constate personal pagubele provocate de puhoaie. Mai multe persoane l-au interpelat la "per tu" pe şeful guvernului, prins ca într-o capcană în încăperea ticsită de oameni.

Atmosfera a fost tensionată din primele momente. Câteva femei au refuzat să strangă mana premierului. Fără sa piarda timpul cu politețuri de circumstanta, localnicele sinistrate l-au luat imediat la rost.

Localnici: "Vrem să știm de ce ți-a luat atât de mult - 5 zile, Boris - să vii aici să ne vezi? Ce ne răspunzi la asta, Boris?"
Boris Johnson: "Răspunsul e că lucrăm fără pauză ca să rezolvăm problemele de aici, din Stainforth".

Localnici: "Ar fi trebuit să fii alături de noi sâmbată dimineața, ca să te asiguri ca oamenii primesc sprijin. Să am iertare, dar comunicatul de ieri a fost o mizerie...
Localnici: "Măcar ai citit comunicatul guvernului, în care se spunea că aici, la noi, "nu era o urgență"?
Localnici: "Ba este o urgență, Boris!
Boris Johnson: "Dacă îmi dați voie să răspund....Adevărul e că m-am dus imediat la Matlock, în Derbyshire, să văd situația la fața locului, pentru că mi s-a spus că zona aceea a fost sever afectată. Vă înțeleg perfect frustrarea".

Boris Johnson a avut proasta inspiratie sa strecoare promisiuni despre ajutoare banesti. Asta a declansat o noua salva de reprosuri, spre dezolarea premierului, care nu stia cum sa iasa din situatia stanjenitoare.

Boris Johnson: "Vreau să subliniez că există asigurare pentru inundații, guvernul vă va ajuta în acest sens".
Localnici: "Promiți asta, Boris?
Boris: "Da!"
Localnici: "Nu de alta, dar ne-ai mai promis, cu câteva luni în urmă, că vei acorda comunității noastre 25 de milioane de lire sterline ca să ne fie îmbunătățită viața. Încă așteptăm banii ăia, Boris, așa că te întreb dacă asta e o nouă minciună? Noi chiar avem nevoie de ajutor. Boris, n-ai văzut fetițele din Fishlake desculțe prin apă, nici pe bătrâna de 78 de ani rămasă și ea fără pantofi, îți rupea inima, Boris, pe cuvânt!

Sute de oameni din Stainforth si Fishlake au fost evacuati din cauza inundatiilor, iar ploile nu vor inceta mai devreme de cateva zile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO