Moartea suspecta a unui inalt oficial nord-coreean, apropiat al lui Kim Jong Un. Kim Yang Gon era un om-cheie al regimului


Ultimul update: Sambata 02 Ianuarie 2016 09:23
Data publicarii: Miercuri 30 Decembrie 2015 10:19
Categorie: Stiri externe
Kim Yang Gon - Getty

Kim Yang Gon, un inalt oficial al guvernului nord-coreean si un apropiat al lui Kim Jong Un, a murit intr-un accident de masina, relateaza agentia KCNA.

Kim Yang Gon, in varsta de 73 de ani, era insarcinat cu negocierile diplomatice cu Coreea de Sud, functie pe care o detinea inca de pe vremea regimului condus de fostul presedinte, Kim Jong Il.

Oficialul a jucat un rol important in calmarea tensiunilor dintre cele doua Corei, dupa un schimb de focuri de artilerie, in luna august. "Era un om de incredere al regimului si stim ca era un apropiat al lui Kim Jong Un", a declarat directorul executiv al Comitetului pentru Drepturile Omului in Coreea de Nord, potrivit CNN.

Moartea lui Yang Gon este privita cu suspiciune de analistii politici, care afirma ca accidentele rutiere sunt "foarte rare in Coreea de Nord". De asemenea, Kim Jong Un si-a creat reputatia de a se descotorosi de oficialii care nu respecta regulile sau i se impotrivesc.

"Predecesorul sau a murit tot intr-un accident de masina. Este ciudat, sunt extrem de confuz cu privire la circumstantele in care a murit", a declarat Han Park, profesor de relatii internationale la Universitatea din Georgia, mai scrie CNN.

 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO