Minorele pregătite să ucidă. Răpită la 13 ani și trimisă în ”misiune” într-un atac sinucigaș

tinere
Getty

Falmata este una dintre sutele de adolescente răpite de militanții din Nigeria și forțate să îndeplinească misiuni pentru ei. În mod miraculos, a supraviețuit.

Tânăra din Nigeria vea doar 13 ani când a fost răpită de doi bărbați, în timp ce se îndrepta spre casa unei rude. A ajuns într-o tabără uriașă improvizată. Nu știa unde se află.

Erau multe corturi în pădure. Fetele erau puse în corturi și trebuia să dormim pe niște covoare mari”, povestește Falmata.

Tabăra aparținea grupării Boko Haram, formată din militanți care vizează crearea unui stat islamic în nordul Nigeriei. ”Am vrut să scap, dar nu exista nicio șansă”.

Apoi a fost pusă să facă o alegere - să se căsătorească cu un soldat sau să meargă în ”misiune”. A refuzat prima variantă, invocând că este ”încă prea tânără”. Dar nu știa nici ce înseamnă termenul de ”misiune”.

Citește și
Bani, lei
Fondul Proprietatea: Măsurile fiscale propuse de Guvern sunt o bombă cu ceas
VIDEO. Scene șocante: un deținut se furișează în spatele unei tinere și își dă pantalonii jos. Ce a urmat

Falmata descrie tabăra ca fiind înfricoșătoare. ”Ne-am speriat că soldații vor înfrânge tabăra în orice moment și nu ne vor cruța, crezând că suntem soțiile luptătorilor”, spune ea.

Viața în tabără era, pe de altă parte, monotonă. Trezit, rugăciune, mancare, curățenie, rugăciune, curățenie - toată ziua. Au fost lecții zilnice de rugăciune, ore lungi de recitare a versetelor din Coran.

În timp ce ura totul în tabără, a găsit refugiu în rugăciune. Dar rutina zilnică i-a fost întreruptă brusc. Falmata a fost luată de câțiva bărbați înarmați și a fost instruită să se pregătească pentru ceva important. Picioarele îi erau decorate cu henna, iar părul ei îndreptat. Urma să se căsătorească cu un luptător?

Două zile mai târziu a fost luată de mai mulți luptători. O bombă a fost pusă în jurul taliei ei. I s-a spus că dacă va ucide necredincioși, va ajunge direct în paradis. Ținta ei era un loc aglomerat.

Am început să plâng. Mi-au spus să am răbdare, să accept că despre asta e viața. La atingerea paradisului totul va fi mai bine”, povestește Falmata, potrivit BBC.

Ea și alte două fete au fost duse la marginea unui sat. Ținta lor erau zonele aglomerate. Toate trei aveau detonatoare în mână. Erau supravegheate mereu de la distanță. Pe drum, s-au consultat: să realizeze sau nu misiunea? Au ales să abandoneze.

După ce i-a cerut unui străin să o ajute să-și îndepărteze centura, Falmata a luat-o la fugă. A cerut ajutorul unor străini și a fost răpită pentru a doua oară. De o altă tabără.

După o lună trăită în aceeași rutină, a fost trimisă iar în misiune. Cum a scăpat de ochii curioși ai soldaților care o însoțeau s-a pierdut în pădure. A găsit mai mulți fermieri care i-au dat centura cu explozibil jos. Și a scăpat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Bombă neexplodată, găsită în Prahova. Pirotehniştii o vor distruge
Bombă neexplodată, găsită în Prahova. Pirotehniştii o vor distruge

Alertă în localitatea Bărcăneşti.

Fondul Proprietatea: Măsurile fiscale propuse de Guvern sunt o bombă cu ceas
Fondul Proprietatea: Măsurile fiscale propuse de Guvern sunt o bombă cu ceas

Fondul Proprietatea îşi exprimă îngrijorarea majoră cu privire la proiectul de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind o serie de măsuri fiscale şi bugetare, publicată pe 18 decembrie 2018 de către Ministerul Finanţelor Publice.

Sediul unui post de televiziune din Grecia a fost ținta unui atac cu bombă
Sediul unui post de televiziune din Grecia a fost ținta unui atac cu bombă

Sediul postului grecesc de televiziune SKAI a suferit stricăciuni semnificative duminică-noapte, după detonarea unui dispozitiv cu 5 kilograme de explozibil, pe o alee din preajma clădirii.

Recomandări
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme
Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme

În România, autoritățile pregătesc mii de saci cu nisip pe care să îi transporte în zonele unde Dunărea ar putea face probleme.

"Amendamentul Iohannis" și jocurile de culise. De ce ar vrea PSD ca președintele să fie pe lista PNL la parlamentare

Inițiativa PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să candideze la alegerile parlamentare, naște controverse în instituțiile statului.