Ministrul Mladenov: Bulgarii prefera Germania, Spania sau Italia mai degraba decat Mare Britanie

04-02-2013 07:56

granita Bulgaria

Ministrul bulgar de Externe, Nikolai Mladenov, a declarat ca Bulgarii s-ar stabili mai degraba in Germania, Spania sau Italia decat in Marea Britanie, unde restrictiile de pe piata muncii vor fi ridicate incepand cu 2014.

Mladenov a declarat ca Marea Britanie a exagerat riscul unui val de imigranti din Bulgaria in urmatorul an.

Mladenov a mai spus pentru Sky News ca eforturile Marii Britanii de a descuraja imigrantii bulgari va afecta relatiile dintre cele doua tari. "Marea Britanie nu va fi prima alegere pentru multe persoane care pleaca la munca", a declarat Mladenov. "Economia noastra este conectata in principal cu economia Germaniei", a explicat el.

"Avem un numar mare de companii care isi desfasoara activitatea in locuri ca Spania si Italia, unde avem o traditie indelungata si unde piata muncii s-a deschis pentru bulgari cu ceva timp in urma", a afirmat ministrul bulgar.

Mladenov a reamintit ca, de la aderarea tarii la Uniunea Europeana in 2007, nu a existat niciun val de bulgari care sa se mute in Europa in cautarea unor drepturi ilegale sau vreun val de imigranti cladestini catre alte tari. El a afirmat, de asemenea, ca Marea Britanie ar trebui sa fie recunoscatoare pentru ca imigrantii au fost "benefici pentru economia sa".

Declaratiile lui Mladenov au loc dupa afirmatiile controversate ale presei britanice si ale unor politicieni potrivit carora sute de mii de bulgari si romani vor invada Marea Britanie la sfarsitul lui 2013, cand vor fi ridicate restrictiile de piata muncii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO