Ministrul Justiției: ”Nu există o coordonare între Trump şi Rusia”. Reacția lui Trump

Ultima actualizare: 18-04-2019 17:24
donald trump
Twitter

Mnistrul american al justiţiei, William Barr, a declarat joi, că ancheta lui Mueller nu a stabilit o coordonare între Trump şi Rusia.

Ministrul american al justiţiei, William Barr, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că ancheta condusă de procurorul special Robert Mueller nu a descoperit dovezi că preşedintele Donald Trump sau membri ai campaniei sale au conspirat împreună cu Rusia în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, şi nici că preşedintele ar fi obstrucţionat investigaţia.

”Ancheta nu a stabilit că membri ai campaniei Trump au conspirat ori s-au coordonat cu guvernul rus în activităţile acestuia de interferenţă în alegeri”, a declarat Barr, înainte de foarte aşteptata publicare a raportului final al anchetei procurorului Mueller.

”Ministrul adjunct al justiţiei şi cu mine am concluzionat că dovezile strânse de procurorul special nu sunt suficiente pentru a stabili că preşedintele a comis o infracţiune de obstrucţionare a justiţiei”, a mai afirmat William Barr.

Casa Albă, a precizat el, a cooperat cu ancheta lui Mueller, dar preşedintele Trump a fost ”frustrat şi supărat” din cauza a ceea ce el a perceput drept o tentativă de a-i submina preşedinţia.

”În afară de faptul dacă acţiunile sale au fost sau nu obstrucţioniste, aceste dovezi de motive necorupte cântăresc greu împotriva oricărei acuzaţii că preşedintele a avut o intenţie coruptă de a obstrucţiona ancheta”, a adăgat Barr.

Reacția lui Donald Trump

Imediat după anunț, Trump a publicat o poză pe Twitter cu textul: ”Nicio conspirație, nicio obstrucție. Pentru cei care mă urăsc și pentru democrații radicali jocul s-a sfârșit.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO