Ministrul Justiţiei din Moldova a demisionat în urma unor interceptări

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
alexandru tanase
Facebook.com

Demisie la nivel înalt la Chişinău, după apariţia în presă a unor interceptări telefonice.

Ministrul moldovean al justiţiei, Alexandru Tănase, a anunţat că va demisiona ca urmare a scandalului generat de interceptarea unei discuţii telefonice pe care ar fi avut-o cu Veaceslav Platon, relatează duminică Unimedia şi deschide.md.

'Nu am preluat portofoliul de ministru pentru a deveni ţintă electorală. Este în spiritul valorilor europene ca orice funcţie de demnitate publică să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică', a subliniat Tănase.

Alexandru Tănase a reacţionat astfel după apariţia în presă a unei discuţii avute cu omul de afaceri Veaceslav Platon, al cărei subiect principal ar fi fost jaful bancar din Moldova. Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale a Republicii Moldova a menţionat că nu poate fi sigur asupra autenticităţii acestei înregistrări, deoarece 'discuţia a avut loc cu mai mulţi ani în urmă şi nu i-a dat mare importanţă'', iar partea care se referă la el ''nu scoate în evidenţă nimic interesant'.

Alexandru Tănase a fost numit în funcţia de ministru al justiţiei în luna ianuarie, după remanierea guvernamentală de la Chişinău. Anterior, el a deţinut funcţia de ministru al justiţiei între septembrie 2009 şi mai 2011. Este membru al Comisiei de la Veneţia din iunie 2017. El şi-a încheiat mandatul de preşedinte al Curţii Constituţionale în mai 2017, unde a activat din 2011, când a renunţat la funcţia de ministru al justiţiei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO