Ministrul german de Externe si-a exprimat speranta ca G7 va redeveni intr-o zi G8, prin reacceptarea Rusiei

Dată publicare: 16-04-2015 12:32
Dată actualizare: 19-04-2015 06:57


Grupul tarilor G7

Occidentul are nevoie de Rusia pentru a solutiona problemele din lume, a declarat ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, exprimandu-si speranta ca G7 va redeveni intr-o zi G8 prin reacceptarea Rusiei, relateaza agentia rusa Sputnik.

Occidentul are nevoie de Rusia pentru a solutiona problemele din lume, fie ca este vorba de programul nuclear iranian, fie ca este vorba de conflictul din Siria, a declarat seful diplomatiei germane la finalul unei reuniuni ministeriale a G7 desfasurate la Lübeck, in nordul Germaniei.

"Toate aceste probleme nu pot fi solutionate fara participarea Rusiei", a afirmat Steinmeier.

De asemenea, vorbind in numele omologilor sai din cadrul G7, Frank-Walter Steinmeier si-a exprimat speranta ca forumul G7 va redeveni G8, cu participarea Rusiei, daca Moscova va contribui la instaurarea pacii in estul Ucrainei.

"Nu exclud ca Rusia va reveni in cadrul G8, dar calea catre acest (scop) trece prin solutionarea conflictului ucrainean", a subliniat el.

"Nu suntem interesati sa izolam Rusia", a dat asigurari ministrul german.

Rusia a fost exclusa din cadrul G8 dupa anexarea Crimeei, in martie 2014.

G7 reprezinta un forum international care reuneste guvernele unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic si militar. Statele membre G7 sunt Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si Statele Unite.

Sursa: Mediafax

Tags: rusia, g7,


VIDEO PROTVPLUS.RO