Ministrul german al Sănătăţii cere interzicerea terapiei pentru schimbarea orientării sexuale

Ultima actualizare: 16-02-2019 13:07
transsexual simbol
iStock

Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii, a declarat că va cere o interzicere a "terapiilor de transformare” care au ca scop schimbarea orientării sexuale, scrie The Guardian., preluat de news.ro.

"Homosexualitatea nu este o boală şi de aceea nu trebuie să fie tratată”, a declarat Spahn, pentru cotidianul Die Tageszeitung.

Această formă de terapie reprezintă orice fel de tratament care are ca scop schimbarea orientării sexuale şi suprimarea identităţii de gen. Aceste tipuri de terapii s-au răspândit în SUA şi sunt folosite de părinţii persoanelor homosexuale sau transgender asupra adolescenţilor împotriva voinţei lor.

Majoritatea acestor terapii constau în discuţii, însă unele tehnici implică injecţii cu testosteron, şocuri electrice şi alte tratamente.

"Nu cred în aceste terapii, mai ales datorită homosexualităţii mele”, a declarat Spahn, care face parte din partidul conservator al cancelarului Angela Merkel, CDU.

Ministrul Sănătăţii se bazează pe susţinerea colegilor săi dacă va avea loc un vot: "Nu pot să îmi imaginez că există un susţinător al acestor terapii în grupul meu parlamentar”.

În UE, doar Malta şi anumite regiuni din Spania au interzis această practică direct. În martie 2018, o majoritate a deputaţilor din Parlamentul European a adoptat un text, care nu are calitatea de lege, dar care cere statelor membre să interzică terapiile de acest tip.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO