Ministru francez: E foarte periculos jocul lui Kim Jong-un. Nu se stie ce are in minte

Ultima actualizare: 17-04-2013 06:50
Kim Jong-un

Intentiile tanarului conducator nord-coreean Kim Jong-Un sunt un mister, insa comportamentul sau belicos, chiar daca reprezinta doar o fanfaronada, este "foarte periculos", a declarat la Shanghai seful diplomatiei franceze, relateaza AFP.

"Nu se stie ce are in minte. Vrea sa se impuna in fata armatei coreene, pentru a obtine un fel de credit pentru ca mai apoi sa ceara ceva in schimb?", se intreaba Laurent Fabius.

"Insa este foarte periculos, deoarece chiar daca este in parte o fanfaronada, se poate derapa", a continuat ministrul francez al Afacerilor Externe, sosit in China in perspectiva viitoarei vizite a presedintelui francez François Hollande.

Laurent Fabius, care i-a intalnit pe oficialii comunisti de rang inalt la Beijing si Shanghai, a marturisit ca a simtit o intensificare a nemultumirii in ceea ce priveste regimul de la Phenian, din partea interlocutorilor sai.

"Am avut ocazia, in calatoriile precedente, sa abordez problema Coreei de Nord, deoarece este una recurenta. Am observat, daca pot compara, ca au admonestat, iar acest cuvantul este indulgent, mai puternic Coreea de Nord decat pana acum", a constatat Fabius.

"Ei sunt preocupati deoarece este o zona apropiata de ei si privesc (situatia) cu mai mult decat nemultumire", a subliniat el.

"Cand ai in zona ta de influenta o tara care ameninta sa lanseze bomba atomica, pentru ca despre aceasta este vorba, evident ca atunci cand esti o putere pasnica, nu poti fi de acord", a adaugat ministrul francez.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO