Mike Pompeo a atacat dur Partidul Comunist Chinez. „E un partid Marxist-Leninist”


Ultimul update: Joi 31 Octombrie 2019 11:07
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2019 11:02
Categorie: Stiri externe

Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a intensificat retorica SUA la adresa Partidului Comunist Chinez, afirmând că acesta se axează pe dominaţie internaţională şi o astfel de provocare trebuie să fie înfruntată.

Pompeo a făcut remarcile în timp ce administraţia preşedintelui republican Donald Trump a declarat că încă aşteaptă să semneze prima fază a unui acord care ar putea duce la încheierea războiului comercial dintre cele două țări, relatează Agerpres.

Pompeo a afirmat că SUA au preţuit mult timp prietenia cu poporul chinez.

„Astăzi, Guvernul comunist din China nu înseamnă acelaşi lucru ca populaţia Chinei. Ei caută şi folosesc metode care au creat provocări pentru Statele Unite şi pentru întreaga lume, şi noi toţi trebuie să înfruntăm direct aceste provocări”, a spus Pompeo.

„Nu mai este realist să ignorăm diferenţele fundamentale dintre cele două sisteme ale noastre şi impactul pe care diferenţele dintre aceste sisteme îl are asupra securităţii naţionale a SUA”, a adăugat Pompeo într-un discurs la New York.

„Partidul Comunist Chinez este un Partid Marxist-Leninist concentrat pe 'luptă' şi pe dominaţie internaţională - este suficient doar să ascultăm declaraţiile conducătorilor lui”, a spus el.

Mike Pompeo a precizat că va aborda şi consolidarea capacităţilor militare ale Chinei „care depăşeşte cu mult ceea ce ar avea nevoie pentru autoapărare”.

Statele Unite nu doresc o confruntare cu China şi doresc să vadă un sistem de piaţă transparent, competitiv, un sistem care să fie reciproc avantajos şi primii paşi spre aceasta ar putea fi văzuţi în prima fază a acordului comercial, care este aproape de a fi semnat, a afirmat de asemenea Pompeo.

„Sunt optimist că vom ajunge acolo. Este un lucru bun, un loc în care putem lucra împreună”, a spus Pompeo.

Țara care a interzis serialul american de animație South Park
“Arma suprema” a Chinei dezvaluita la parada militara. Poate lovi SUA in 30 minute
Economia globală este pusă în pericol ca urmare a disensiunilor dintre China și SUA
VIDEO PROTVPLUS.RO