Mii de japonezi dezbrăcați s-au luptat pentru a prinde talismane în cadrul unui festival


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 21:27
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 21:22
Categorie: Stiri externe
Festival Japonia

Aproximativ 10.000 de bărbaţi japonezi acoperiţi doar cu bucăţi de pânză au înfruntat temperaturile scăzute din acest weekend şi s-au adunat într-un templu unde s-au luptat să prindă talismane din lemn aruncate în mulţime, relatează Reuters.

Ritualul este vechi de 5 secole. 

Punctul culminant al festivalului ''Hadaka Matsuri'' a fost sâmbătă, la ora locală 10:00, când luminile s-au stins, iar un preot a aruncat în mijlocul mulţimii un mănunchi de crengi şi două talismane din lemn, de aproximativ 20 de centimetri fiecare.

Gestul a fost urmat de o luptă de 30 de minute pentru prinderea obiectelor din lemn, considerate simboluri ale norocului şi prosperităţii.

Spre deosebire de ediţiile precedente, când unele persoane au fost zdrobite de mulţime şi au murit, de această dată majoritatea bărbaţilor au scăpat cu câteva tăieturi şi vânătăi.

''O dată pe an, în perioada cea mai rece din februarie, ne acoperim doar cu o bucată de pânză pentru a fi bărbaţi'', a declarat unul dintre participanţi, în vârstă de 55 de ani, Yasuhiko Tokuyama, preşedinte al unei firme regionale de echipament electronic. ''Aceasta este semnificaţia acestui eveniment la care voi continua să particip'', a adăugat el.

O cantitate mare de sake şi bere se vinde în afara templului pentru a-i încălzi pe participanţi, însă o scufundare purificatoare în bazinele cu apă rece, înainte de începerea festivalului, este pentru mulţi un adevărat şoc.

Sărbătoarea care se desfăşoară anual la templul Saidaiji Kannonin din oraşul sudic Okayama îşi are rădăcinile într-o competiţie ce datează de mai bine de 500 de ani, în cadrul căreia participanţii trebuiau iniţial să prindă talismane de hârtie. Pe măsură ce popularitatea evenimentului a crescut, însă, talismanele din hârtie au început să se rupă, la fel ca şi hainele participanţilor aşa că, în cele din urmă, s-a optat pentru obiecte din lemn şi s-a renunţat la haine.

Sursa: Agerpres

Tags: japonia, festival,

VIDEO PROTVPLUS.RO