Mii de israelieni au protestat la Tel Aviv. Ce critici aduc guvernului

Dată publicare: 11-07-2020 20:45
Dată actualizare: 12-07-2020 07:38


Protest la Tel Aviv

Mii de israelieni au protestat, sâmbătă seară, la Tel Aviv față de modul în care guvernul a gestionat criza economică generată de pandemia de Covid-19, conform Haaretz.

Organizatorii din industriile ospitalității, turismului, transporturilor, artelor și culturii au refuzat vineri invitația la dialog venită din partea premierului Benjamin Netanyahu.

„Guvernul israelian și liderul său sunt responsabili de eșecul în implementarea programelor de ajutor”, au spus organizatorii protestului, care au solicitat guvernului să își modifice pachetele de ajutor financiar.

Joi, Netanyahu și ministrul Finanțelor, Yisrael Katz, au anunțat că persoanele care desfășoară activități independente vor primi un stipendiu imediat de 7.500 de șecheli (2.150 dolari). Ei au promis că banii vor fi transferați în conturi până săptămâna viitoare, în urma criticilor potrivit cărora cele două runde anterioare de ajutor pentru coronavirus au fost întârziate și insuficiente.

Cu câteva ore înainte de protest, organizatorii au anunțat că diferiți politicieni au solicitat să se alăture manifestațiilor și să susțină discursuri la eveniment, dar li s-a cerut să nu participe, întrucât au avut „suficient timp pentru a lucra pentru noi”. Organizatorii au spus că au dorit ca protestul să nu fie afiliat cu vreo facțiune politică.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO