Mii de elevi s-au întors cu spatele la Casa Albă: ”Nu mai tăcem!”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

La exact o lună de la masacrul de la liceul din Florida, mii și mii de liceeni și cadre didactice din Statele Unite au luat parte la marșuri de comemorare a tragediei. 

În același timp, tinerii protestatari au cerut măsuri efective pentru controlul armelor de foc.

De la Washington, până la Los Angeles, elevii au suspendat cursurile timp de 17 minute, în memoria celor 17 adolescenți și profesori uciși, în Florida.

Într-un protest tăcut, mii de elevi s-au întors cu spatele la Casa Albă. Aveau lozinci de genul "De ajuns!" sau "Protejați oamenii, nu armele!".

”Vom vota pentru cei care nu iau bani de la Asociația pentru arme. Cum să avem încredere că vor lua măsuri pentru controlul armelor unii care primesc donații de la NRA?”

”Nu mai tăcem! Fără violența adusă de arme!”

Alți tineri au venit pe Dealul Capitoliului, unde li s-au adresat liderii minorității democrate din Senat și Camera Reprezentanților.

Organizatorii protestului au acuzat Congresul - unde, însă, republicanii au controlul - că nu face nimic pentru a combate violențele sângeroase legate de armele de foc.

A fost o continuare a protestului simbolic din urmă cu 24 de ore, când 7.000 de perechi de încălțăminte pentru copii au fost aliniate în fața Parlamentului, reprezentând copii uciși de focuri de armă de la masacrul de la școala din Sandy Hook, în 2012, și până astăzi.

Elevii de la școala unde un fost elev a ucis 17 adolescenți și profesori s-au îmbrățișat pe terenul de fotbal. Tot pe gazonul unui teren a fost desenată o inimă imensă din ghiozdane.

Iar în altă parte, pe zăpadă, a fost scris mesajul "Fără arme!"

 

Iar guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, s-a alăturat protestatailor din Manhattan, întinși pe jos, într-un gest simbolic, reprezentând moartea adusă de armele de foc.

Am crescut văzând cum se petrec tot mai multe tragedii. Și ne întrebăm: "De ce?" "De ce se repetă mereu?"

Casa Albă a prezentat un plan menit să descurajeze atacurile cu arme de foc în școli, care, însă, NU include apelurile repetate ale președintelui Trump pentru ridicarea la 21 de ani a limitei de vârstă la care e permisă cumpărarea de arme automate.

În prezent această limită este de 18 ani, deși vârsta legală a majoratului în Statele Unite și vârsta la care este permisă cumpărarea de alcool este de 21 de ani.

În schimb, administrația Trump merge înainte cu propunerea controversată privind instruirea cadrelor didactice pentru folosirea armelor de foc, ca răspuns la un eventual atac.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO