Primele imagini cu tiganii greci care au rapit-o pe Maria, "ingerul blond" care a emotionat Europa

Ultima actualizare: 24-10-2013 06:52
maria

Cazul misterioasei fetite blonde in varsta de patru ani, gasita in grija unei familii de romi, intr-o tabara din Grecia a inregistrat 5000 de apeluri din toata lumea dupa ce autoritatile locale au cerut ajutorul Interpol.

UPDATE: Au fost facute publice primele imagini cu cuplul de tigani care a rapit-o pe micuta Maria. Hristos Salis, 39 de ani si Eleftheria Dimopoulou, 40 de ani au aparut in fata unui tribunal din Larissa. Avocatul lor insista ca fetita a fost adoptata cu acordul mamei sale.

Organizatia de caritate "Zambet de copil", unde a fost plasata fetita sustine ca aceasta a fost folosita de cuplul de romi pentru a face spectacol.

In doua inregistrari, ultima datand de acum doua saptamani, publicate de ziarul britanic Daily Mail, fetita apare dansand in mijlocul unei multimi intr-o tabara de romi.

Conform Daily Mail, organizatia acuza cuplul de romi Hristos Salis si Eleftheria Dimopoulou ca exploatau fetita, punand-o sa danseze pentru bani sau sa cerseasca.

Micuta Maria a fost numita de presa din Grecia care a tratat pe larg povestea ei "Ingerul Blond".

Fetita, in varsta de patru ani, a fost gasita miercuri intr-o tabara de romi, in orasul Farsala. Ea a fost spitalizata in vederea efectuarii unor examene medicale.

In urma testelor ADN s-a dovedit ca nu exista nicio legatura de rudenie cu familia de romi ce o crestea: o femeie in varsta de 39 de ani, Eleftheria Dimopoulou, si un barbat in varsta de 40 de ani, Hristos Salis.

Potrivit politiei locale, fetita Maria are pielea alba, parul blond si ochii verzi, trasaturi complet diferite fata de presupusii sai parinti. Trasaturile fetitei sugereaza ca aceasta ar proveni din estul sau nordul Europei, desi vorbeste limba roma.

Cei doi romi care o aveau in grija au fost acuzati de rapire de politia greaca si se afla in arest preventiv. Astazi vor aparea in fata unui tribunal.

Fetita a fost gasita de politie in timpul unei perchezitii efectuate in tabara. Autoritatile locale au declarat ca in casa unde locuia Maria au fost gasite un pistol si o cagula.

Dupa ce cazul ei a ajuns public, peste 5000 de apeluri din intreaga lume au fost efectuate pentru a se afla detalii si informatii in legatura cu fetita. 8 dintre aceste apeluri sunt considerate drept "promitatoare" - 4 sunt din Statele Unite si restul din Polonia, Franta, Suedia si Canada.

Eleftheria Dimopoulou, in varsta de 39 de ani, a recunoscut la o televiziune din Grecia ca Maria nu este fiica ei, insa ca i-a fost incredintata de mama biologica pentru ca nu putea avea grija de ea. "O iubim si ea ne iubieste. Nu i-am facut niciun rau."

Sora lui Hristos Salis a povestit pentru un post local ca fetita a fost abandonata de o femeie din Bulgaria la varsta de 2 luni. "Daca nu luati acest copil, il dau altei familii" ar fi cerut mama biologica a Mariei.

Potrivit Daily Mirror, Eleftheria Dimopoulou a declarat, vineri, din inchisoare, ca o romanca i-a incredintat fetita ca sa aiba grija de ea in timp ce isi face cumparaturile si ca aceasta nu s-a mai intors.

Dimitra Salis a fost cea care a oferit presei inregistrarea video cu Maria dansand, subliniind ca fetita iubea sa danseze si ca nu a fost obligata sau fortata.

Asistentii sociali care s-au ocupat de ea in ultimele zile au alta parere. "Fetita era ingrozita cand a venit la noi, nu vorbea cu nimeni, acum este mai calma si se joaca cu ceilalti copii" a sustinut un purtator de cuvant al Organizatia de caritate "Zambet de copil".

Costas Yannopoulos, directorul organizatiei crede ca fetita are origini scandinave, insa adauga ca este bine cunoscut traficul de copii din Bulgaria, Romania, Grecia s Anglia in care sunt implicati romii.
 

Sursa foto: Mediafax Foto

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO