Mexicanii fură materiale din viitorul zid al lui Trump şi le folosesc pentru casele lor


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2019 09:31
Data publicarii: Duminica 24 Martie 2019 09:22
Categorie: Stiri externe
zid la granita dintre SUA si Mexic

Zidul de la graniţa dintre SUA şi Mexic pare să fi devenit profitabil pentru localnici.

Potrivit Huffington Post, cel puţin 15 persoane au fost arestate după ce au fost prinşi furând materiale de construcţie depozitate la graniţa cu Statele Unite pentru construcţia zidului cerut de preşedintele Trump. Inculpaţii, printre care s-ar număra şi un american, furau mai ales sârmă ghimpată, pe care o vindeau apoi localnicilor din cartierele sărace din Tijuana, care o folosesc pentru a-şi proteja casele de hoţi.

Ziarul El Sol de Tijuana a publicat şi imagini cu locuinţe din cartierele sărace ale oraşului mexican pe care oamenii şi-ar fi instalat sârmă ghimpată furată din stocurile create în vederea construirii zidului dorit de Trump.

Publicaţia susţine că traficanţii de materiale ar fi conduşi chiar de un american. Ei cer cel mult 525 de pesos pentru sârmă – adică 27 de dolari – şi alţi 40 de pesos (un pic peste 2 dolari) pentru a o monta.

Donald Trump a cerut 8,6 miliarde de dolari pentru zidul de la graniţa cu Mexiculşi a declarat stare de urgenţă naţională ca să obţină aceste fonduri. În trecut, preşedintele s-a lăudat că îi va face pe mexicani să plătească pentru zid.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Huffington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO