Metodele de furt românești au ajuns și în Canada. Cum acționează turiștii falși

Dată publicare: 26-08-2019 10:13
Dată actualizare: 26-08-2019 16:13


Metodele de furt românești au ajuns și în Canada. Cum acționează turiștii falși

Tot mai mulți canadieni au fost păcăliți de turiști străini, folosind scenarii clasice românești. 

”Turiștii” din Quebec obișnuiesc să păcălească localnicii, încercând să vândă diferite bijuterii sau furând PIN-urile cardurilor de credit, prin diferite metode.

Atunci când vor să pară credibili în fața canadienilor, ”turiștii” se îmbracă în costum, își pun și o cravată și cer tot felul de informații referitoare la cum pot ajunge dintr-o parte în alta a orașului. Mai mult, mulți dintre ei nu ezită să își ia cu ei nevestele sau copiii pentru a părea mai credibili.

De exemplu, pentru toate ghiulurile din imaginile de mai jos(despre care escrocii pretindeau că sunt din aur), o femeie a fost păcălită să plătească 4000 de dolari canadieni, adică aproximativ 13 mii de lei.

Recent, poliția a înregistrat o creștere semnificativă, mai ales în sezonul estival, iar atunci când vremea începe să se răcească, ”turiștii” merg în alte regiuni mai mai calde, potrivit tvanouvelles.ca.

Potrivit polițiștilor, ”turiștii” sunt din estul Europei, majoritatea fiind chiar din România. Cu toate acestea, autoritățile fac eforturi uriașe pentru a-i prinde, deoarece infractorii își iau toate măsurile de precauție pentru a nu fi găsiți.

”Turiștii” circulă adesea cu mașini închiriate, folosesc telefoane cu cartele PrePay și părăsesc provincia în momentul în care se simt în pericol de a fi prinși.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: tvanouvelles.ca


VIDEO PROTVPLUS.RO