Metoda ”accidentul” în Germania. Ce a făcut o femeie de frica hoților români


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 16:19
Sursa: presseportal.de
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 15:57
Categorie: Stiri externe
politie Germania,- trupe speciale

Poliția germană investighează un caz de înșelăciune, asemănător celor săvârșite în România prin metoda ”accidentul”, victimă fiind o femeie de 80 de ani, care a rămas fără 21.000 de euro.

Polițiștii din Schwerin au fost luați prin surprindere în seara de de 12 februarie, când au primit un apel telefonic din partea unei femei de 80 de ani care voia să știe care este situația cu banii ei, care s-ar afla în sediul Poliției. Ofițerii și-au dat seama că aceasta a fost victima unei înșelătorii, relatează presseportal.de.

Bătrâna a povestit că a primit un telefon de la un bărbat care s-a prezentat a fi ofițer la Poliția Judiciară din Berlin cu o seară înainte. Acesta i-a spus că a fost prinsă o bandă de hoți români care aveau adresa și contul ei bancar și că, din acest motiv, exista suspiciunea că ar putea fi fraudată. 

Același polițist fals a sunat a doua oară, în cursul nopții și i-a spus bătrânei că s-au înregistrat câteva încercări de accesare a contului bancar deținut de bătrână.

Fiindu-i teamă să nu piardă banii, femeia s-a dus la bancă și a scos din cont 21.000 de euro. După-amiază, „ofițerul” a sunat din nou și a spus că trebuie să verifice banii, deoarece la bănci sunt o mulțime de bani falși.

Bărbatul a venit la locuința femeii și a convins-o să-i înmâneze cei toți banii. A sunat-o apoi și i-a spus că erau bani falși printre bancnote. Femeia a încercat să sune înapoi la numărul de pe care i s-a telefonat, însă un mesaj anunța că nu este alocat.

Poliția caută acum un bărbat cu înălțimea de circa 1.70 m, de 30-35 de ani, cu fața rotundă. Bărbatul purta o șapcă neagră și era îmbrăcat cu o jachetă de iarnă albastră și pantaloni de culoare gri închis.

Potrivit victimei, infractorul vorbește germana cu accent est-european.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: presseportal.de

Iohannis pleacă în Germania. Președintele, la un eveniment alături de cancelarul Merkel
VIDEO PROTVPLUS.RO