Mesajul prințului Charles pentru români: "Îi încurajez să redescopere bogăţiile de necrezut"

Ultima actualizare: 04-08-2020 21:45

După succesul răsunător al documentarelor semnate de britanicul Charlie Ottley, turismul românesc primește un nou ajutor din Regatul Unit.

De această dată, chiar de la Prințul Charles, un mare iubitor al Transilvaniei. Îngrijorat de situația turismului, moștenitorul coroanei britanice, a realizat un minunat portret al țării noastre. Textul este citit, chiar de Alteța Sa!

"Am ajuns să cunosc şi să apreciez atât de multe la România. Sunt multe locuri de explorat şi turismul intern are un potenţial excepţional de a crea noi locuri de muncă şi de a genera prosperitate până şi în cele mai izolate zone rurale. Îi încurajez deci pe toţi românii să redescopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre țări" se arată textul.

Este pentru prima dată când prinţul Charles aşterne pe "hârtie" ceea ce l-a fermecat la România. Documentarul durează cinci minute şi a fost ilustrat de jurnalistul britanic Charlie Ottley. Acelaşi jurnalist, bun prieten al prinţului, care a semnat şi seria de documentare Wild Carpathia.

Charlie Ottley, realizatorul documentarului: "Dacă chiar Prinţul Charles, care poate să călătorească oriunde şi nu are mult timp să o facă, alege totuşi să îşi petreacă timpul aici, în România, în fiecare an, asta trebuie să fie un indicator pentru români cum străinii le privesc ţară şi o respectă şi o iubesc. Este una dintre cele mai sofisticate țări din lume."

Oana Mihai, asistent producător: "A fost un proces de două săptămâni şi jumătate să realizăm acest minidocumentar. Este pentru prima dată când prinţul Charles narează un mesaj şi ajunge la echipa Wild Carpathia cu încrederea de a pune imagini pe acest discurs".

Lansarea documentarului a avut loc marți, chiar la reşedinţa prinţului Charles de la Valea Zălanului.

Prinţul Charles a ajuns pentru prima dată în România acum mai bine de 20 de ani. De atunci investeşte în ţara noastră şi ne promovează peisajele, mâncărurile şi tradiţiile în toată lumea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO