Mesajul Papei Francisc de Anul Nou. Ce vizită supriză a făcut

Ultima actualizare: 31-12-2019 21:54
Papa Francisc

Papa Francisc a cerut Bisericii Catolice, în mesajul lui de Anul Nou, să se "arunce în luptă" şi să se apropie de oameni.

 

În predica sa din ajunul Anului Nou, rostită marţi în timpul vecerniei, în Catedrala Sf. Petru din Roma, Papa Francisc a cerut Bisericii Catolice să se "arunce în luptă" şi să se apropie de oameni, transmite DPA.

"Suntem chemaţi să ieşim în întâmpinarea celorlalţi şi să le ascultăm existenţa, strigătul de ajutor", a spus suveranul pontif.

Oamenii şi biserica trebuie să se asculte unii pe ceilalţi, a insistat el: "Astfel, pătrunde într-adevăr aer proaspăt în cetate, precum şi în biserică - dorinţa de a ne întoarce pe străzi, de a depăşi vechea logică a opoziţiei şi a graniţelor, de a colabora şi de a construi o societate mai echitabilă şi mai frăţească".

Înaintea liturghiei, Papa a vizitat neanunţat o biserică din Roma, pentru a asista la funeraliile unui prieten personal.

Miercuri, în prima zi a Anului Nou, el va oficia liturghia în Catedrala Sf. Petru. Pentru catolici, 1 ianuarie este şi Ziua Mondială a Păcii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO