Mesajul lui Trump, în urma atacului armat de la redacția Capital Gazette

29-06-2018 21:30


Donald Trump - Getty

Preşedintele american Donald Trump a denunţat vineri "oribilul" atac armat care a avut loc în sediul redacţiei Capital Gazette din Annapolis.

Șeful de la Casa Albă a mai subliniat că jurnaliştii ar trebui să poată munci fără să se simtă ameninţaţi de acest tip de atacuri sângeroase, informează France Presse, potrivit Agerpres.

"Acest atac a şocat conştiinţa ţării noastre şi ne-a umplut inimile de tristeţe", a declarat Trump la Casa Albă.

"Jurnaliştii, ca toţi americanii, ar trebui să poată să-şi exercite meseria fără teama de a fi victime ale atacurilor violente", a adăugat el.

"Oribil, oribil", a mai zis preşedintele american, cunoscut pentru virulentele sale critici împotriva jurnaliştilor şi a presei.

Trump a promis de altfel că administraţia sa va face "tot ce-i stă în putere pentru a reduce violenţa şi a proteja vieţile inocente".

Patru victimele atacului de joi au decedat pe loc, iar a cincea la spital. Atacatorul, Jarrod Ramos, 38 de ani, năvălise joi-după amiază în redacţia Capital Gazette, înarmat cu o puşcă cu aer comprimat. După ce a comis crimele, s-a lăsat arestat fără să se împotrivească.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO