Ultima dorință a unui condamnat la moarte, înainte să fie executat

Ultima actualizare: 29-10-2019 23:04
Ray Jefferson Cromartie

Un criminal condamnat la moarte în SUA a cerut o ultimă masă extravagantă înainte să fie executat miercuri.

Ray Jefferson Cromartie a fost condamnat la moarte în 1997 pentru că a ucis un angajat al unui magazin. După ce 22 de ani a consumat doar mâncarea din închisoare, bărbatul a cerut la ultima sa masă 11 feluri diferite de mâncare, printre care homar și friptură, relatează presa americană.

Bărbatul de 52 de ani, care urmează să fie executat prin injecție letală pe 30 octombrie, a mai cerut macaroane cu brânză, cotlete, orez, sandviș cu friptură și brânză, un dublu cheeseburger, cartofi prăjiți, salată, milkshake de căpșuni și tort.

Majoritatea statelor americane au o limită financiară pentru ultima masă a deținuților, însă Departamentul pentru Penitenciare din Georgia a acceptat de-a lungul timpului mai multe cereri extravagante, printre care și pe cea a lui Cromartie.

Jefferson Cromartie a fost condamnat după ce l-a împușcat pe angajatul unui magazin din Thomasville, Georgia, pe care l-a jefuit în aprilie 1994. Criminalul și complicele său nu au reușit să deschidă casa de marcat, astfel că până la urmă s-au mulțumit să fure doar două baxuri de bere, potrivit procurorilor.

Cromartie s-a declarat nevinovat, iar Curtea Supremă din Georgia i-a refuzat cererea de amânare a execuției la începutul acestei luni. Acum singura speranță a bărbatului de a evita execuția este grațierea, o comisie urmând să ia o decizie în acest sens.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO