Membrii unui clan mafiot care au ucis un rival în Irlanda au fost reţinuţi

Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2017 18:10
Categorie: Internaţional
diicot

Cinci bărbaţi suspectaţi de implicarea în uciderea unui bărbat în Irlanda, în 2014, au fost reţinuţi, fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.

 Aceştia au acţionat la comanda liderului grupării, în prezent arestat la domiciliu pe teritoriul Irlandei. Potrivit DIICOT, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu și Păuc Ionuţ, pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, omor calificat, tentativă la omor calificat şi tâlhărie calificată.

”S-a reţinut că, pe fondul unor neînţelegeri dintre suspectul A. I., lider al unui grup infracţional care dorea să deţină controlul în ceea ce priveşte activităţile infracţionale desfăşurate pe teritoriul Irlandei, şi persoana vătămată care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării, la data de 09.04.2014, suspectul A. I i-a convocat la o întâlnire în locuinţa sa, situată într-o localitate din Irlanda, pe inculpaţii Bîrligea Liviu, Martinaş Mihai Ionuţ, Păunescu Gabriel-Nicu, Vîrlezeanu Corneliu, Păuc Ionuţ precum şi pe alţi suspecţi pentru a le transmite membrilor grupării locaţia unde se află victima, modul în care urmează să acţioneze şi a pus la dispoziţie armele cu care să exercite actele de violenţă. Cu ocazia acestei întâlniri, suspectul A. I. le-a transmis membrilor grupării «să-l facă tocăniţă» şi să exercite acte de violenţă asupra tuturor persoanelor care se aflau în apartamentul victimei”, anunţă DIICOT.

Suspecţii s-au deplasat cu două autovehicule în localitatea Navan din Irlanda, cu scopul de a o omorî pe victimă şi de a exercita acte de violenţă asupra tuturor persoanelor cu care locuia victima, respectiv asupra a trei persoane vătămate şi asupra a doi martori.

”Inculpaţii împreună cu alţi suspecţi, au pătruns în apartamentul din Navan, au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra victimei şi asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului) sustrăgând totodată din locuinţă mai multe bunuri ce îi aparţineau victimei, respectiv, un laptop, o tabletă, un telefon mobil şi un rucsac”, mai spun procurorii.

Pentru a-şi asigura scăparea, victima a sărit de la balconul apartamentului, cerând ajutor persoanelor ce locuiau în apartamentul de la parterul blocului însă a fost prinsă de către membrii grupului care au continuat să exercite acte de violenţă asupra sa până când nu a mai strigat şi nu mai prezentat semne că este conştientă.

Ulterior, victima a fost transportată la un spital din oraşul Dublin, însă, urmare a actelor de violenţă ce i-au provocat leziuni traumatice grave, la data de 13.04.2014, aceasta a decedat.

Pe parcursul urmăririi penale, liderul grupării, suspectul A. I., a încercat să-i determine pe inculpaţii Păunescu Gabriel Nicu şi Mărtinaş Mihai Ionuţ să nu dea declaraţii în faţa procurorilor cu privire la faptele de omor cercetate, asigurându-i că vor beneficia de pedepse de 4 ani închisoare, în contextul în care vor reveni în Irlanda, sub autoritatea sa.

Suspecţii vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii DIICOT au făcut, joi, opt percheziţii în judeţele Neamţ, Vaslui şi Dâmboviţa, la membrii unei grupări suspectate că a ucis un bărbat şi au rănit alte două persoane, în Irlanda, în 2014. Liderul grupării este arestat la domiciliu în Irlanda pentru că a atacat mai multe bancomate cu substanţe explozive, iar în România au fost audiate cinci persoane.

diicot Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
donald trump, sua, urgenta nationala,
Trump decretează "urgenţă naţională". Americanii se tem de un precedent periculos
Prințul Charles, la o slujbă ortodoxă în Londra alături de 200 de români
Răsturnare de situație pentru tânăra gravidă care cere clemență după ce s-a alăturat ISIS
Rușii trimit armata să apere un oraş invadat de urşii polari înfometaţi
Oraşul unde stratul de zăpadă a ajuns la 4 metri. Oamenii ies din bloc sărind pe geam
Facebook a șters sute de conturi care răspândeau informaţii false despre Rep. Moldova
Ryanair
Bătaie la bordul unui avion Ryanair. Piloții au aterizat de urgență
Un înalt oficial rus anunţă "măsuri militare" împotriva NATO în Marea Neagră
Cine e femeia care l-a pus la pământ pe Putin. Reacția liderului de la Kremlin FOTO
Persoană atacată cu o substanță necunoscută, într-o stație de metrou. E în stare gravă
Donald Trump nu poate rezista fără golf. A instalat la Casa Albă un simulator
Alertă pe Aeroportul din Dubai, din cauza unei drone. Zborurile, suspendate temporar